Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Alvast spieken! Deze luxe appartementen worden dit jaar nog gebouwd

Aangeboden door EBD Vastgoed 23 juni 2020

Een luxe appartement met een oppervlakte van maar liefst 125 tot 210 vierkante meter. Wonen in het centrum, op loopafstand van gezellige terrassen, restaurants en winkelgelegenheid, maar ook op fietsafstand van een van de mooiste natuurgebieden van Overijssel, dat kan in Houvendaal.

Houvendaal, horen we je denken. Wat is dat? Houvendaal wordt een statige directeursvilla met elf luxe appartementen. Allemaal royaal met een overdekte parkeerplaats, berging en privéterras. Appartementen in het centrum, op loopafstand van winkels en horecagelegenheid. Tegelijkertijd ben je zo op de Sallandse Heuvelrug, een van de mooiste natuurgebieden van Overijssel.

Een impressie

Houvendaal ligt trouwens niet in onze Hanzestad, maar in Nijverdal. Want bij indebuurt kijken we natuurlijk graag naar woningprojecten in onze eigen stad, maar ook iets verderop: buiten de stadsmuren van Deventer. Naar verwachting wordt eind dit jaar gestart met de bouw van het appartementencomplex en wordt Houvendaal eind 2021 opgeleverd. Je kunt je nu al inschrijven voor één van de appartementen. Hoe die eruit komen te zien? Dat mogen wij alvast laten zien.

Tekst gaat verder onder foto’s

Foto EBD Vastgoed
Foto EBD Vastgoed
Foto EBD Vastgoed

De appartementen

Het gaat dus om 11 luxe appartementen in het centrum van Nijverdal. Twee appartementen op de begane grond, vier op de eerste etage, drie op de tweede etage en als toppunt twee penthouses op de derde etage. Het appartementencomplex is volledig ingericht op comfort en wordt – niet geheel onbelangrijk – gebouwd met een duurzame visie.

Nijverdal is van oorsprong een fabrieksarbeidersdorp. De Nederlandse Handel Maatschappij stichtte er in 1836, in nauwe samenwerking met de Engelsman Thomas Ainsworth, een fabriek. Grappig feitje: er is getwijfeld over de naam, zo kwamen onder andere ‘Houvenburg’ maar ook ‘Houvendaal’ ter sprake. Uiteindelijk werd het Nijverdal, een dorp waar de textielnijverheid meer dan honderd jaar domineerde.

Op stap in Nijverdal

Inmiddels is Nijverdal uitgegroeid tot levendige plaats, met fijne cafés om neer te ploffen voor een lunch, diner of borrel zoals De Budde, Grand Café Toi Toi en Hooked Seafood. Maar ook iets verderop, op de Sallandse Heuvelrug zijn genoeg leuke horecagelegenheden.

In de gezellige winkelstraten zitten verschillende kledingzaken en woonwinkels. In de zomer zijn er brocante markten, in de winter staat er een schaatsbaan in het centrum. Sportieve activiteiten zijn er in de natuur rondom de Sallandse Heuvelrug genoeg. Maar ook activiteiten zoals bowlen, karten, naar de bioscoop of het theater gaan zijn mogelijk in Nijverdal. En met een half uur rijden ben je in Deventer.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan alle informatie op de website van Houvendaal!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door EBD Vastgoed. Meer over EBD Vastgoed ontdekken?

EBD Vastgoed dienstverlening

Denekamperstraat 73, Ootmarsum

Bekijk meer:dienstverlening

adv.