Weer als nieuw! De schoenmaker kan meer dan je denkt

Aangeboden door Mario & Anita Uw schoenmaker 7 februari 2019

Een schoenmaker kan veel meer repareren dan jij denkt. Die oude sneakers die je eigenlijk wil weggooien, kunnen makkelijk nog jaren mee. Sebastiaan Evers van Mario & Anita Uw Schoenmaker vertelt ons wat er allemaal mogelijk is. 

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Zool vervangen

schoenmaker mario & anita

Je kan bijna door de zool heen kijken van die gymps die je jarenlang dag in en dag uit hebt gedragen. Weg ermee? Nee hoor. “We vervangen de zool van teen tot hak. Denk aan rubberen zolen van sneakers en leren zolen van nette Greve of een paar Sendra laarzen. De kosten beginnen vanaf €50,00.”

Rits vervangen

schoenmaker mario & anita

Hè gadver, je rits van dat leuke laarsje zit vast. Zo opgelost bij Mario & Anita: “Wij kunnen de hele rits vervangen in bijvoorbeeld kinderschoenen en laarzen. De kosten beginnen bij 12,50 tot 25 centimeter. Daarboven is het 50 cent per centimeter.” Ideaal!

Oprekken

schoenmaker mario & anita

Je herkent het vast: je hebt online te gekke schoenen gekocht, maar ze zitten toch nét wat te krap. Retour sturen hoeft niet, want de schoenmaker heeft een oplossing. “We kunnen schoenen ruimer maken door ze op te rekken in de lengte, breedte en hoogte. Het kost je €5,00. Ook schachten van laarzen kunnen we met gemak oprekken voor €8,50.”

Gaten dichten

schoenmaker mario & anita
Lapje leer aan de binnenkant van de hak
Lapjes leer: de reparaties daarmee zijn eindeloos. “Een lap leer aan de binnenkant van de hak zorgt er voor dat gaten in de hiel verdwijnen en de stof weer mooi glad aanvoelt. Als iemand wiebeltenen heeft, kunnen we aan de binnenkant een lapje leer zetten zodat de teen er niet doorheen gaat. Dat is een veel voorkomend probleem bij sneakers! Of als de zijkant scheuren begint te vertonen, kunnen we met een lapje leer de schoen verstevigen.” De kosten beginnen bij €6,50.

Verhogingen

schoenmaker mario & anita

Misschien heb je een been dat net wat korter is dan het andere been. De schoenmaker kan lopen en rennen wat makkelijker voor je maken. “We zetten tot 1 centimeter een hak onder de zool, boven de 1 centimeter neem ik de zool mee. De verhoging kan onder de schoen, in de schoenen of er zelfs tussen zodat je het bijna niet ziet. Kosten beginnen bij €8,95.”

Hup! Haal die oude – maar nog steeds favoriete – schoenen uit je kast en breng ze naar Sebastiaan van Mario & Anita Uw Schoenmaker. Je zult versteld zijn van de make-over!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Mario & Anita Uw schoenmaker. Meer over Mario & Anita Uw schoenmaker ontdekken?

Mario & Anita Uw schoenmaker schoenmakers

Nu open09:00 - 17:00

Karel de Groteplein 7, Deventer

Bekijk meer:schoenmakers
Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.