Retro brillen bij Schuiling Optiek: ’30 jaar geleden waren brillen nog taboe nu zijn ze hip’

Aangeboden door Schuiling Optiek 14 december 2017

We hebben allemaal maar één paar ogen dus daar moeten we zuinig op zijn. Dat klinkt als een open deur, maar toch is het belangrijk om onze ogen regelmatig te checken. ”Sommige mensen geven 1000 euro uit voor een vakantie, terwijl je een bril iedere dag draagt”, vertelt eigenaar Gerard Bourgonje van Schuiling Optiek.

Gerard Bourgonje werkt al 29 jaar samen met zijn vrouw Petra in Schuiling Optiek en heeft per twee jaar een nieuwe bril. ”Ik vind het nog steeds hartstikke leuk. Je kunt mensen gelukkig maken en een stukje zorg bieden. Vooral de variatie is leuk: ik maak alle brillen zelf, geef advies en verkoop.”

‘Dertig jaar geleden waren brillen nog taboe’

Collectie

Het grote voordeel van langsgaan bij de optiek, is natuurlijk dat je de bril even kunt passen om te zien of hij wel echt staat. ”We hebben een ruime collectie in jeugdmonturen en ook zonnebrillen”, aldus Gerard. Ben je geen fan van brillen? Contactlenzen hebben ze natuurlijk ook, waaronder multifocale, welke een goed alternatief zijn voor een leesbril. Hiermee kun je op alle afstanden scherp zien: van het opmaken voor de spiegel, tot een recept lezen in de keuken.

schuiling-2
Foto: indebuurt Deventer

Trends

Schuiling Optiek is op de hoogte van de laatste trends. ”We proberen zoveel mogelijk in te kopen wat de rest niet heeft, om ons te onderscheiden. Dertig jaar geleden waren brillen taboe, dat is nu niet meer aan de orde. Het mag gezien worden. Retro brillen zijn weer helemaal hip. Rond van vorm en van klassiek tot modern. Wat we ook terugzien is de kleur goud. Maar niet alles past bij een persoon en dat zeggen we ook. We geven goed advies, persoonlijke aandacht en houden niet van snelle verkoop. Want snel is vaak eenmalig, en dat is niet ons doel.”

Foto: indebuurt Deventer
Foto: indebuurt Deventer

Schuiling Optiek opticiens

Nu open09:00 - 18:00

Nieuwstraat 10, Deventer

Bekijk meer:opticiens