Opruimkriebels? Dit kan je doen met je oude kleding in Deventer

Door Sophie Wassink 12 februari 2018

Het lijkt misschien nog niet helemaal zo (brrrr), maar de lente komt er aan! Tijd om je kledingkast eens flink op te ruimen. Wat je kunt doen met al je oude jurkjes, jasjes en tasjes? Dat zetten we voor je op een rijtje. 

Pagina 1 / 3
⟵ swipe swipe ⟶

Kleding in goede staat

second best
Foto: Facebook Second Best

Ligt je kast vol met shirtjes, vestjes of spijkerbroeken die je niet meer draagt? Als de kleding nog mooi (en zonder vlekken!) is, kunnen andere Deventenaren het goed gebruiken. Je kunt je kleding bijvoorbeeld naar kledingbank Second Chance of Second Best brengen. Dit zijn initiatieven die ervoor zorgen dat mensen met een hele kleine portemonnee er toch verzorgd bijlopen.

Je kunt er ook voor kiezen je kleding naar een van de Kringloopwinkels te brengen. Bij sommige krijg je er een koffiebon voor terug of gaat de opbrengst van jouw oude kleding naar het goede doel. Zo organiseert Villa Voorstad op 21 maart een kledinginzameldag voor Stichting Help Syrië.


Meer over Second Best ontdekken?

Second Best vintage

Vandaag gesloten

Nieuwstraat 39, Deventer

Bekijk meer:vintage

Versleten jeans en dingen die niet meer draagbaar zijn

jeans

Ben jij zo iemand die zijn broeken en shirts draagt totdat de draden erbij hangen? Ook dán moet je je kleding niet zomaar in de prullenbak gooien! Afgedragen kleding kan namelijk gerecycled worden. Je kunt ervoor kiezen je kleding, schoenen, shawls en huishoudtextiel in de texielcontainer op het milieupark of bij een recycleplein bij jou in de buurt te gooien. Te veel moeite? Je mag textiel zelfs meegeven met de BEST-tas. BEST staat namelijk voor Boeken, Elektrische apparaten, Speelgoed en Textiel.

Supertip

hm

Last but not least hebben we een supertip voor je: als je bij H&M een tas vol oude kleding inlevert, krijg je daar een kortingbon van 15% voor terug (kan je gelijk die kledingkast weer vullen!). De kleding die je inlevert mag van ieder merk en in elke staat zijn. Ook huishoudtextiel zoals lakens en handdoeken worden geaccepteerd. Super handig!


Meer over H&M ontdekken?

H&M kledingwinkels

Vandaag gesloten

Brink 101, Deventer

Bekijk meer:kledingwinkels
Pagina 1 / 3
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Winkelen

adv.