Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuw in Deventer, voor deze merken wil jij zeker weten naar Small talk kidswear!

Aangeboden door Small Talk kidswear 12 maart 2020

Er is een new kid in town! Bij Small Talk kidswear aan de Engestraat vind je merken die in winkels in het Oosten van het land bijna niet te krijgen zijn. Bijvoorbeeld Petit Bateau, Soft Gallery en Donsje Amsterdam. Hoe het idee voor de winkel met kinderkleding in een hangmat op vakantie tot stand kwam? Dat vertellen eigenaren Liset Wegstapel (28) en Jordy Scholten (29) aan indebuurt.

Liset droomde er altijd al van om voor zichzelf te beginnen. In de hangmat op vakantie zag ze de oproep van een van haar favoriete kinderkledingmerken Petit Bateau: retailers gezocht. Liset: ”Ik dacht meteen, dit gaan we doen!”

Brutaal zijn

Haar partner Jordy was ook enthousiast en eenmaal terug van vakantie gingen ze aan de slag. Een winkel met alleen Petit Bateau bleek echter geen goed idee in onze Hanzestad. Dus besloot het stel uit Twello verder te zoeken.

‘Ik wil niet dat onze dochter er hetzelfde bijloopt als de rest van de klas’

Jordy: ”Je moet een beetje brutaal zijn. Dus zijn we bij verschillende kinderkledingmerken die we zelf heel gaaf vinden naar binnen gestapt met ons idee. Liset voegt toe: ”Toen dit pand vrij kwam, werden één en één twee. En hebben we besloten het te gaan doen!”

Net open

Ze zijn pas net open en krijgen nu al veel positieve reacties. Liset: ”Geweldig! Een moeder die vorige week een broekje van Tommy kocht kwam vandaag terug. Het broekje was helemaal goed gebleven in de kookwas dus kocht ze er nog een!”

Online versus offline

Dat is precies wat Liset en Jordy willen met Small Talk: kwalitatief goede, duurzame merken voor kids. Liset: ”Online kun je alles wel krijgen maar veel mooie merken zijn hier in de winkels niet te vinden. En als het om kinderen gaat is het wel zo fijn als je de kleding even rustig kunt passen, weet ik uit eigen ervaring.” Jordy vult aan: ”En duurzame, kwalitatief goede kinderkleding moet ook mooi en hip zijn. Daar willen we niet op inleveren.”

Tekst gaat verder onder foto

Small Talk vanaf de Engestraat | foto indebuurt
Small Talk kidswear | foto indebuurt
Kinderschoentjes | foto indebuurt
Een rek vol vrolijke kleuren | foto indebuurt
Kleding van o.a. Donsje Amsterdam | foto indebuurt
Schuifjes van Mimi & Lula | foto indebuurt

Bij Small Talk vind je onder andere Soft Gallery, Gosoaky, CarlijnQ, New Balance 1+ in the Family, Donsje Amsterdam, Little Hedonist, Tommy Hilfiger, Fred Perry junior, Scotch Shrunk, Scotch R’Belle en Petit Bateau.

‘Als ouder kun je niet goed winkelen met een om aandacht vragende peuter aan je arm’

Het stel heeft zelf twee dochters, Lise-Fleur is tweeënhalf jaar oud en Féline wordt in mei één. Liset: ”Toen de oudste geboren werd vond ik het moeilijk om goede, mooie kinderkleding te vinden. De basis is er wel, maar je wilt niet dat je kind er hetzelfde bijloopt als de rest van klas.”

Petit Bateau

Via Google -kwalitatief goede romper-, sociale media en advies van tantes kwamen ze destijds bij merken als Petit Bateau. Jordy: ”En mijn zus woont in Amsterdam. Daar zijn alle hippe merkjes wel te vinden in de winkels.” Dus maakte het stel regelmatig een ritje naar het Westen van het land. Met Small Talk halen ze die bijzondere kleine merken naar Deventer, om zo andere ouders die rit besparen.

Een goede romper

Jordy: ”Begrijp me niet verkeerd. Iedereen koopt rompers bij de Hema, wij ook. Dat is helemaal prima. Maar soms wil je net even wat anders.”

Liset vult hem aan: ”Goedkope rompers verwas je vaak zo. De rompers van Soft Gallery gaan net zo lang mee totdat je kind eruit groeit. En ze hebben stuk voor stuk een unieke print die in een galerij wordt ontworpen. Dat is toch wel het kersje op de taart.”

‘Je vindt hier het kersje op de taart’

‘Jullie dochters zien er goed uit’, en ‘waar is dat jurkje/jasje/broekje van?’ zijn vragen die het stel vaak hoorde. Misschien ook niet meer dan logisch want Liset werkt al jaren in de mode en weet goed wat ze wel en niet mooi vindt.

Een kwestie van smaak

Zowel Liset’s als Jordy’s stijl is terug te zien in inrichting van de winkel. Liset: ”We hebben absoluut dezelfde smaak. Zoals de winkel eruit ziet, is ons huis ook ingericht qua materialen en kleuren.”

Tekst gaat verder onder foto

Het speelhuisje naast de paskamers | foto indebuurt
Een stijlvol ingerichte verschoonkamer met commode | foto indebuurt
It's all about the details | foto indebuurt
Een rek vol vrolijke lentekleding | foto indebuurt
Small Talk kidswear | foto indebuurt
Small Talk kidswear | foto indebuurt

Small Talk is ingericht met oog voor detail, en dat kun je zien. Liset en Jordy vinden het belangrijk dat zowel kind als ouder het leuk hebben in de winkel. Jordy: ”Dat was het uitgangspunt bij het inrichten. Als ouder kun je niet goed winkelen met een om aandacht vragende peuter aan je arm.”

Kinderspeelhoek

Daarom verbouwden ze een van de vier paskamers tot speelhuisje voor kids. Jordy: ”Toen onze dochter in de winkel kwam rende ze direct naar het huisje. Dat werkt gewoon heel goed.”

Een commode

Een tweede pashokje is omgebouwd tot verschoonkamer met commode. Verder is een zitje, ”voor de ouders”, en staat de winkel vol met kleurrijke accessoires, knuffels en planten. Liset: ”Er valt hier veel te zien, ook voor kindjes.”

‘Als we weten of het een jongetje of meisje wordt, komen we terug’

Iets meer dan twee weken zijn ze ondertussen open. Liset: ”Nu is het kijken: wat wil Deventer qua merken. Daar gaan we de komende tijd achter komen.” Zo kreeg het stel al veel vragen over kinderkleding voor 12-16 jarigen. Liset: ”We verkopen nu tot 12 jaar. Wellicht kunnen we in de toekomst uitbreiden.”

Roze of blauwe muisjes

Het aanbod voor de allerkleinsten wordt in ieder geval goed ontvangen. Jordy: ”Gisteren kwam er een moeder met haar zwangere dochter. Ze waren zo enthousiast en wilden het liefst het hele rek meenemen. Er was alleen één probleem, ze wist nog niet wat het zou worden. ‘Als we dat weten komen we terug’, zei ze. ‘Dan gaan we helemaal los’. Geweldig toch dat soort reacties!”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Small Talk kidswear. Meer over Small Talk kidswear ontdekken?

Small Talk kidswear kinderkleding

Vandaag gesloten

Engestraat 16, Deventer

Bekijk meer:kinderkleding

Lees ook:

winkel

Leuk! Deze winkel opent vandaag aan de Engestraat

Kledingwinkel Def is sinds een tijdje weg uit de Engestraat. Geen paniek! Er is al vervanging. Deze ...
Stadsstrand Deventer

Op pad met kids? Deze hotspots in Deventer zijn volgens locals zéker het bezoeken waard!

Iedere week vragen we een Deventenaar het hemd van het lijf over zijn of haar favoriete plekken in d...
Binnenkijken op de Brink

Binnenkijken bij Roos op de Brink: ‘Natuurlijk paste die stoel niet in onze Fiat500’

Deze week mochten wij gluren in het appartement van Roos Steenbruggen (24). Zij woont samen met haar...
Trouwen

7 x waarom je wilt trouwen in Deventer

Ja ik wil, trouwen in Deventer. Zeg nou zelf: dat is toch een droom die uitkomt? Niet overtuigd? Hie...

adv.