Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hier in Deventer moet je zijn voor de mooiste vintage parels! Van zomerjurkjes tot flared broeken

Aangeboden door Reshare Store 22 mei 2020

De Reshare Store aan de Keizerstraat was de afgelopen tijd gesloten in verband met corona. Maar ze zijn weer open! Daarom zetten wij nog maar even op een rijtje waarom jij hier moet zijn voor de leukste betaalbare tweedehands en vintage outfits én een bijpassend mondkapje voor in het openbaar vervoer.

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Er zijn richtlijnen opgesteld door het RIVM over de deur uitgaan en sociale onthouding. Lees ze goed door en houd je eraan.

Tweedehands kleding krijgt nog steeds vaak het label stoffig en ouderwets. Niets is minder waar, weten ze bij de Reshare Store. Hier shop je tweedehands kleding naar de laatste mode. Van flared broeken, velvet jasjes en vrolijke zomerjurkjes tot een tof item van Nike, Adidas of Levi’s. Waarom deze winkel nou precies zo leuk is? Dat zetten we voor jou op een rij.

1. Iedere week nieuwe items

Bij de grote merken in de winkelstraat hangt er ieder seizoen een nieuwe collectie, maar bij Reshare Store hangt iedere week ‘nieuwe’ kleding in de rekken. Zo’n duizend stuks om precies te zijn! De nieuwe lading kleding komt op dinsdag binnen. Veel vaste klanten snuffelen dan direct door de kleding en zoeken de parels eruit. Wie er als eerste bij wil zijn moet dus op dinsdag langskomen.

tweedehands winkel Deventer
Foto indebuurt

2. Nieuwe kleding

Bij een tweedehandswinkel denk je niet zo snel aan nieuwe kleding. Toch vind je in de Reshare Store ook nieuwe, ongedragen kleding en accessoires. De winkel krijgt dikwijls partijen overstock binnen die anders weggegooid zou worden. Het zijn donaties van zowel grote bedrijven als lokale merken.

De ene keer zijn het nieuwe leren laarsjes, of de oude collectie van VILA, de andere week is het ondergoed van Love Stories of Karl Lagerfeld. Maar ook Italiaanse overhemden die nog in de verpakking zitten. Ze gaan hier de deur uit voor 4,- .

Foto indebuurt
Foto indebuurt
Foto indebuurt
Foto indebuurt

3. Toffe merken

Tweedehands of vintage kleding is lang niet altijd merkloos. Sterker nog, in de Reshare Store vind je juist veel mooie merken. Van chique zoals Karl Lagerfeld en Gaastra tot hip zoals Nike en Levi’s. Voor zo’n Levi’s broek betaal je bij Reshare Store gemiddeld € 20,- euro. Dat is een stuk goedkoper dan in een vintage boutique -nog een goede reden om hierheen te gaan trouwens-.

Op de schoenenafdeling vind je onder andere Fred de la Bretoniere en Jan Janssen. Voor een paar Nike sneakers betaal je normaal toch rond de € 90,- euro, hier kost een paar sportieve stappers je € 15,- euro. Aan het rek met sportkleding vind je onder andere Champions, Nike en Reebok.

Op de mannenafdeling vind je bijvoorbeeld: shirts van Tommy Hilfiger, broeken van Jack & Jones, Hugo Boss en Gaastra. Maar ook vintage T-shirts van Metallica.

Foto indebuurt
Foto indebuurt

4. Handgemaakte tassen

Je vindt bij Reshare Store niet alleen kleding, maar ook schoenen, sjaals en andere accessoires zoals tassen. Die laatste zijn extra bijzonder. Reshare Store Deventer werkt op dit gebied samen met de Techniek Fabriek. Zij maken deze tassen van oude vrachtwagenzeilen. Stuk voor stuk uniek en hartstikke duurzaam dus!

Foto indebuurt
Foto indebuurt
Foto indebuurt

 

5. Collectors items

Als je goed zoekt, kan het maar zo zijn dat je hier voor een paar euro een collectors item vindt. Zo liggen er nu een aantal jasjes van Olympisch Nederlands Team, hoogst waarschijnlijk overstock. Dat betekent dat het gaat om items die ‘te veel’  geproduceerd zijn, en niet gedragen. Een bijzonder item waar er waarschijnlijk maar een paar van zijn.

Storemanager Leon weet ons ook te vertellen dat een klant hier een tas kocht met een waarde van  €1500,-. Ze betaalde er vijf euro voor. ”De vriendin van de klant zit in de tassenhandel en had ernaar gekeken. Dat is geluk hebben!”

Foto indebuurt
Foto indebuurt
Foto indebuurt

6. Naar de laatste trends

Bij Reshare Store Deventer hangt echt van alles, of je nu liever chique of sportief, uitgesproken of mainstreet voor de dag komt. De winkel is handig ingedeeld op item: dus spijker bij spijker in de ene, en jurken bij jurken in de andere hoek. Voor de vintage items -ouder dan 1980- is er een speciale hoek achter in de winkel.

Foto indebuurt
Foto indebuurt
Foto indebuurt
Foto indebuurt
Foto indebuurt

7. Offline en online veilig winkelen

Ga je nog liever niet de deur uit? Geen paniek. Sinds de coronauitbraak is Reshare Store online te vinden op United Wardrobe. en dat blijven ze doen. Hier shop je online de leukste items uit de Reshare Store.

In de winkel zelf zijn maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat iedereen veilig kan winkelen. Zo mogen er onder andere maar vijf klanten tegelijk in de winkel en staat er desinfectie bij de ingang die vrijwillig gebruikt kan worden. Passen is mogelijk maar kleding kan niet retour in verband met de hygiëne. Tot slot heeft bij betaling pinnen de voorkeur.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Reshare Store. Meer over Reshare Store ontdekken?

Reshare Store kringloopwinkels

Geopend10:00 - 18:00

Keizerstraat 4, Deventer

Bekijk meer:kringloopwinkels

8. Mondkapjes

Vanaf 1 juni zijn reizigers in het openbaar vervoer verplicht een mondkapje te dragen. Jouw mondkapje haal je onder andere bij Reshare Store. Hij wordt met hier met veel liefde gemaakt door de dames uit het naaiatelier.

[Hier verkrijgbaar]Natuurlijk zijn de dames in ons naaiatelier druk in de weer gegaan met het maken van mondkapjes….

Posted by ReShare Store on Monday, 18 May 2020

 

Lees ook:

Leger Des Heils opent ReShare Store in Deventer (en wij namen alvast een kijkje)

Het Leger Des Heils opent aankomende zaterdag een splinternieuwe ReShare Store in Deventer. Een wink...
Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

adv.