Wie wordt het sportteam van het jaar?

Door Erwin Winkelman 12 januari 2018

Op 2 februari worden de Deventer sporters van het jaar bekend gemaakt. Wie de kanshebbers zijn lees je natuurlijk op indebuurt. De komende dagen laten we je kennismaken met de sporters in de verschillende categorieën. Eerder kwamen al de genomineerden voor sportman en sportvrouw en sporttalent aan de beurt. Vandaag stellen we de genomineerden voor Sportploeg van het Jaar aan je voor.

Sallandsche Golfclub (tot 21 jaar)

sallandse golfclub sportploeg Deventer
foto: Deventer Sportbedrijf

In de 36-holescompetitie van de jeugd was er in 2017 groot succes voor de Sallandsche Golfclub. Net als twee jaar geleden is Jeugd 1 landskampioen geworden. Het team van Jeugd 1, bestaande uit Amber Bruins, Jochem Hubregtse, Bas Vermeulen en Floris Veth, wist de poulewedstrijden ongeslagen door te komen en wist op 9 juli na een spannende strijd ook de finale op haar naam te schrijven.

Deventer Hockey Vereniging MB 1

dhv mb1 sportteam
foto: Deventer Sportbedrijf

Meisje B1 van de Deventer Hockeyvereniging wist afgelopen jaar de landelijke competitie te halen. Dat doen ze niet onverdienstelijk want ze zijn als gedeeld koploper de winterstop ingegaan.

AV Daventria 1906 damesploeg

av daventria 1906 damesploeg Sportteam
foto: Deventer Sportbedrijf

Na een ontzettend spannende wedstrijddag heeft Deventer weer een team op het allerhoogste niveau. De dames van Daventria wisten op zondag 17 september de derde plaats te veroveren op de promotie wedstrijd. Dit betekent dat ze volgend jaar met de beste acht ploegen mogen gaan strijden om de Nederlandse titel. Daventria is enige ploeg uit Noord-oost Nederland die op dit absolute topniveau gaat uitkomen. Het is voor Daventria ook de eerste keer in de 111 jarige geschiedenis van de vereniging.

Morgen volgt de categorie Sporters met een beperking

Sportbedrijf Deventer sportcentra

nu gesloten09:00 - 18:00

Smeenkhof 12a, Deventer

Bekijk meer:sportcentra

Meer over

Nieuws Sport