Nooit meer alleen trainen in Deventer? Misschien is Gymder dan iets voor jou

Door Simone Groot Lipman 12 maart 2018

Gymder? Huh? Dat is dus tinder, maar dan voor fitgirls- en boys. En zonder romantiek. Want het doel is samen keihard trainen (nee, niet tussen de lakens). Ook in Deventer en omgeving zijn er al fitte mensen op gymder te vinden die liever niet alleen sporten.

Swipen voor een sportmaatje

Wij hebben de Duitse app geprobeerd en zo op het eerste gezicht werkt het wel ongeveer hetzelfde als Tinder. Je maakt een account aan, met een mailadres of via Facebook, omschrijft wat voor type sporter je bent en kunt op zoek. Swipen om een sportmaatje te vinden.

gymder-indebuurt
Foto: screenshot Gymder indebuurt Deventer

Kost dat wat?

Nope. Gymder is gratis en volgens de makers blijft dat ook zo. Je kunt zoeken in je eigen omgeving, maar ook verder weg. Natuurlijk kun je ook berichten uitwisselen en mensen gaan volgen. En natuurlijk je workout selfies posten.

Hoe werkt het verder?

Als je de app opent zie je direct de mensen in jouw omgeving met een Gymderaccount. Door op één van deze profielen te klikken kun je meer te weten komen. Is het volgens jou een match, dan kun ervoor kiezen om diegene te volgen, te ‘POW’en’, wat hetzelfde is als liken, of een berichtje te sturen.

Geen dating-app

Het gaat hier dus niet om een dating-app. Nou ja, sportdates zijn wel de bedoeling en als er toevallig wat romantiek bij komt kijken, is dat vast niet verboden.