Marcel van Hak liep hard in alle straten van Deventer

Door Naomi Pater 12 april 2019

Marcel van Hak liep hard in alle straten van onze binnenstad, Schalkhaar en Diepenveen. Hij was zijn dagelijkse hardloop rondje zat, dus wilde hij zijn horizon verbreden. De fanatiekeling heeft inmiddels 1500 km op de teller staan en zijn voetstappen staan uitgestippeld door heel Deventer. Wat een knappe prestatie!

De app op zijn telefoon markeerde steeds meer straten waar die liep en dat zorgde er voor dat de sportieveling alles vol gemarkeerd wilde hebben. Iedere straat moest hij geweest zijn. Dit werd zijn doel.

Iedere wijk heeft ongeveer tien straten en duurde gemiddeld tien kilometer. Hij liep twee keer in de week ongeveer tien tot vijftien kilometer. Marcel: “In totaal heb ik rond de 1000 km gelopen in een tijdsbestek van twee jaar.” Het leukste vindt Marcel de verschillende wijken waar hij door heen liep. “Iedere buurt is anders en de contrasten tussen de verschillende woningen en mensen zijn groot. Dit merk je veel minder als je iedere keer hetzelfde rondje loopt.”

Marcel van Hak
Foto | indebuurt Deventer

Op onderstaande foto – volg de paarse lijnen – zie je goed de straten waar Marcel is geweest.

Alle straten van Deventer
Foto | Screenshot Jonathan Okeeffe

Van tevoren had de doorzetter niks verteld aan vrienden en familie, want hij wist überhaupt niet of hij het zou halen. “Toen ik het had gehaald zeiden mijn vrienden: ‘Er is ook maar één persoon die dat kan doen en dat ben jij.'”

Na deze mijlpaal te hebben bereikt, gaat Marcel weer verder met normale rondjes. “Iedere week hetzelfde rondje gaat hem niet meer worden, dus ik blijf de afwisseling houden. Ik raad het iedereen aan om je blik eens te verbreden en een andere straat in te slaan. Het geeft meer voldoening en je ziet veel meer van de stad.”

Lees ook:

Emely (Mevrouwkat)

Kattenoppas Mevrouwkat: ‘Als een kat bij mij op schoot kruipt, kan ik moeilijk het huis verlaten’

Ben je een paar dagen van huis of ga je een week op vakantie? Mevrouwkat verzorgt graag jouw katten ...

Deventenaar Dennis Versluis met zeldzame longziekte vlogt zijn herstel

Van Nieuw-Zeeland naar Deventer: Isaac trok de wereld in met zijn trombone

adv.