De Nationale Sportweek feestelijk geopend in Deventer

Aangeboden door Sportbedrijf Deventer 16 september 2018

Zaterdag was de opening van de Nationale Sportweek op het festivalterrein Sportpark Keizerlanden. Het werd feestelijk geopend met een estafette in de binnenstad en optredens van Sharon Doorson, Yosina (Voice Kids) en dj Dennis van der Geest. Tijdens deze eerste geslaagde dag kwamen al zo’n 1575 mensen in beweging!

Deventer is door NOC*NSF uitverkozen tot host city. Tot en met donderdag 20 september zijn er ruim honderd (sport)activiteiten, live muziek en kan iedereen kennismaken met het sport- en beweegaanbod van 38 verenigingen uit Deventer.

Startschot

Het startschot werd gegeven in hartje centrum. Wethouder Jan Jaap Kolkman en binnenstadmanager Peter Brouwer namen het om 12:5 uur tegen elkaar op, op de atletiekbaan in de Engestraat. Verder was er een estafette, vanuit de jachthaven vertrokken enkele honderden mensen op de fiets, skeelers en steps richting. Een van de hoogtepunten van de avond was de huldiging van de Deventer Sportploeg van de Paralympische Spelen op het hoofdpodium.

startschot-opening-nsw-deventer
Aschwin Lankwarden, directeur van Sportbedrijf Deventer, geeft het startschot van de Nationale Sportweek Deventer. Binnenstadmanager Peter Brouwer (links) en wethouder Jan Jaap Kolkman nemen het tegen elkaar op, op de atletiekbaan in de Engestraat.

Obstakelrun

Vandaag, zondag 16 september, staat de Groenste Obstakelrun op het programma. Verder zijn er handbalclinics, volleybalclinics, schietsportclinics en floatfit. En iedere dag is er een springkussenfestival! Hier kunnen kinderen vanaf 2 jaar zich uitleven en lekker spelen.

Bekende sporters

Maandagavond kunnen kinderen een skeelerclinic volgen met topschaatsers Thomas Krol & Sanne in ’t Hof. Dinsdag is het Fitstars Festival, speciaal voor volwassenen. Olga Commandeur – van het programma Nederland in Beweging – komt langs. En wordt er bijvoorbeeld ‘Heel Deventer Bakt’ georganiseerd in samenwerking met banketbakkerij Lentelink!

blokkenschema-nationale-sportweek

Olympisch kampioenen

Woensdag is het Sportstars Festival. Rond 16.00 uur is er een persconferentie met Olympisch Kampioen Carlijn Achtereekte. Hier kunnen kinderen vragen stellen over haar prestatie, haar carrière of misschien wel haar hobby’s! En op de laatste dag, donderdag 20 september komt Olympisch Kampioen Maarten van der Weijden langs voor een powersessie.

Locaties zijn sportpark Keizerslanden, sporthal Keizerslanden en de Jachthaven. Bekijk hier het volledige programma.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Sportbedrijf Deventer Meer over Sportbedrijf Deventer ontdekken?

Sportbedrijf Deventer sportcentra

Vandaag gesloten

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Smeenkhof 12a, Deventer

Bekijk meer:sportcentra

adv.