Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hé ho let’s go: de leukste mountainbikeroutes in Deventer

Door Simone Groot Lipman 28 oktober 2020

Scheuren door zand, crossen over houtsnippers en vliegensvlug rijden door beboste paden. Ben jij voor spanning en sensatie in de wieg gelegd? Dan is mountainbiken iets voor jou! In en rondom Deventer zijn er hele toffe mountainbikeroutes en die zetten wij voor je op een rijtje. Hé ho, let’s go!

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Oostermaet route


Deze route (Oostermaat) van 33 kilometer voert je over Spijkvoorde, landgoed De Bannink, de Kiekenbelt, het Oostermaat en de Zandbelt. Je start bij Kanaaldijk West in Schalkhaar en fiets door buitengebied van Deventer, door het mooie landschap van Frieswijk en Lettele. Via zandwegen en oude enken door het oudste bosgebied van deze omgeving met uitdagende stukken single-tracks.

IJsselland route


Deze route heeft een totale lengte van 35 kilometer. De route start aan de Wechelerweg in Schalkhaar enn loopt via De Hoek, buurtschap Eikelhof, De Haere en Nieuw Rande naar het gebied ten noorden van Diepenveen. Zo kom je langs het uiterwaardengebied, enken, bossen en weilanden in een mooi coulissenlandschap (zoals het landgoed Nieuw Rande en het Kolkbos).

Salland route


Deze route start je bij Restaurant NuNu in Schalkhaar. Een leuke route in een mooie omgeving, met wel veel asfalt. Tijdens deze 34 lange kilometer route rijd je dwars door het hart van Salland met het prachtige coulissenlandschap en langs het Overijssels kanaal.

Single track

mountainbike-fietsen-deventer
Foto | Unsplash

Wil je eerst even oefenen of mountainbiken wel wat voor jou is? Dan is de Wechelerveld route wat voor jou. Dit is de langste single track van Nederland, een bijna 5 km lang technisch parcours over een oud excercitieterrein en een voormalige stortplaats. Een perfect trainingsparcours.

Alle routes zijn onderdeel van het Mountainbike Netwerk Salland. Heb je de smaak te pakken? Dan kun je na deze route kun je Oostermaet route volgen (nummer 2). Je bekijkt de route hier.

Lees ook:

fiets- wandelroutes Deventer

Tof! Fiets- en wandelroutes terwijl de nieuwe app je alles vertelt over Deventer in oorlogstijd

Je fietst rondom Deventer of maakt een wandeling door de binnenstad en ondertussen ervaar je aan de ...
wandelroutes-deventer

Lekker naar buiten: 8 x mooie wandelroutes in Deventer

Zin in een stevige wandeling? Je kunt natuurlijk shoppend door de stad gaan struinen of langs de IJs...
McDrive McDonald's

Mag dat? Lopend of fietsend door de McDrive?

Stel: je woont op loopafstand van de McDonald's. Alleen staat er binnen zo'n verschrikkelijk lange r...
Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Sport

adv.