Claudia: ‘Ik ben in zes maanden tijd 17 kilo kwijtgeraakt’

Aangeboden door IJsselgym 14 januari 2019

Ieder jaar nemen we ons met veel enthousiasme voor om een paar kilootjes te verliezen, meer te gaan sporten en gezonder te gaan eten, om vervolgens na een paar maanden al de handdoek in de ring te gooien. Herkenbaar? IJsselgym helpt jou om van sporten en gezond eten een gewoonte maken.

Claudia viel al 17 kilo af dankzij IJsselgym

Wie daar alles van af weet, is Claudia. Na jaren met overgewicht te hebben gekampt, vond ze IJsselgym. “Ik ben in zes maanden tijd 17 kilo kwijtgeraakt. Dat is me wel eens eerder gelukt door allerlei diëten te volgen, maar je komt daarna dubbel weer aan. Dankzij Marc van IJsselgym leer ik gezond te eten en hoef ik er niet veel voor te laten. Ik heb weer plezier gekregen in sporten, sta positiever in het leven en de persoonlijke begeleiding en coaching van personal trainer Marc helpen mij enorm.'”

claudia ijsselgym

Mentale metamorfose

Claudia traint twee keer in de week onder begeleiding in IJsselgym en één keer zelfstandig in een reguliere sportschool. In de IJsselgym app volgt ze haar schema, die samengesteld is door Marc en continue wordt geoptimaliseerd. “Ook houd ik mijn voeding in de app bij en als ik er even niet uitkom, stuur ik Marc een appje. Heel handig en iets wat je in een ‘normale’ sportschool niet tegenkomt.” Dankzij IJsselgym past Claudia weer in haar motorbroek en wordt ze weer vrolijk van shoppen. Maar ook mentaal is er een hoop veranderd: “Toen ik begon, voelde ik me futloos en stond ik negatief in het leven. Nu voel ik me veel sterker. Ik heb een trotse houding en mijn zelfbeeld is enorm verbeterd. Ik had nooit verwacht dat zoiets kon veranderen door meer te sporten.”

Hoe dan?

Het kan erg lastig zijn om je gedrag langdurig te veranderen. Slechts een klein percentage van de mensen maken van hun goede voornemens een gewoonte. Hoog tijd om dat percentage op te krikken!

Je goede voornemens delen of niet?

Deel jij altijd vol enthousiasme je goede voornemens met iedereen die het maar wil horen? Misschien geen goed idee. Hoewel je nog geen #fitgirl bent, laat het delen van jouw voornemens je denken dat je dit in de ogen van anderen al wel bent, waardoor je minder tijd besteedt aan het behalen van je doelen. Psychologen noemen dit  “social reality”. Social reality gebeurt wanneer je het delen van je goede voornemens ziet als een stap in de goede richting. Ben je niet zo bezig met wat anderen van jou vinden, dan is het delen van goede voornemens wél een goed idee. Onderzoek toont aan dat je 78% meer kans hebt om te laten slagen wanneer je wekelijks verslag aan iemand doet van jouw progressie en knelpunten.

IJsselgym

Wees SMART, schrijf je goede voornemens op

Dit onderzoek stelt dat het opschrijven van je voornemens je 42% meer kans op slagen geeft, mits je dit op een slimme manier doet. Een voorbeeld van zo’n slim geformuleerd voornemen is: “’Ik val 10 kilo af in 16 weken door een calorietekort van 20% te hanteren en door 2 keer per week krachttraining te doen in IJsselgym.’” Dit noemen we een SMART-doelSaai? Misschien, maar door het zo aan te pakken maak je je doel concreet en zul je minder snel afgeleid zijn. 

De sleutel tot gedragsverandering: zelfregulatie

Heb je een SMART voornemen? Goed bezig, alleen zonder plan kom je niet ver. Het draait allemaal om het versterken van je zelfregulatie. Met als stap 1: motivatie. Stel jezelf de vraag: Waarom wil ik afvallen, meer sporten of gezonder eten? Schrijf alles op wat je te binnen schiet en maak vervolgens een prioriteitenlijstje, zodat je weet welke stappen je als eerste wilt bereiken. Het is ook slim om na te denken over mogelijke valkuilen: weinig tijd, ziekte, vakantie en/of sociale druk. Schrijf ook op hoe je dat aanpakt. 

ijsselgym-krachttraining

IJsselgym is jouw stok achter de deur

Nu weet je hoe jouw goede voornemen kan slagen! Vind je het ondanks deze tips nog steeds lastig of wil je de kans op slagen nog verder vergroten? Bij IJsselgym krijg je professionele en persoonlijke begeleiding en werk je samen aan jouw fysieke doelstellingen. Of het nu gaat om afvallen, spiermassa vergroten, meer sporten of gezonder eten, IJsselgym helpt je om jouw goede voornemens te laten slagen. 

Meld je aan en begin direct!

Ben jij – net als Claudia– ook gemotiveerd om zowel fysiek als mentaal een sterker en fittere versie van jezelf te worden? Wil jij jouw goede voornemens wél laten slagen? Klaar met ongewenste gewoontes en patronen? Wacht niet langer en start met jouw transformatie in de IJsselgym!

dick-voor-na

Dick (51) is een fittere versie van zichzelf: ‘Ik wil nooit meer terug naar de oude ik’

Dick heeft nooit van zijn leven gesport. ''Ik heb er altijd een hekel aan gehad.'' Toen hij drie jaa...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door IJsselgym. Meer over IJsselgym ontdekken?

IJsselgym sportscholen

Nu open17:00 - 20:00

Leeuwenbrug 89 A, Deventer

Bekijk meer:sportscholen

adv.