Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Buiten zwemmen: op deze plekken in (en nabij) Deventer kan dat

Door Sanne Albers 10 augustus 2020

Het is zomer! Als de zon brandt op je huid, wil je maar één ding: zwemmen! Waar je in de buitenlucht kunt zwemmen in Deventer, hebben we voor je op een rij gezet. Waterplezier gegarandeerd. 

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Borgelerbad

buiten-zwemmen-borgelerbad
Foto: Facebook Borgelerbad

Het Borgelerbad in Deventer beschikt over een binnenbad en diverse buitenbaden. Het 25 meter lange buitenbad is het gehele jaar geopend voor banenzwemmen. Verder is er een gigantische speel- en ligweide met speeltoestellen en een horecagelegenheid met terras. Heerlijk een dagje vertoeven dus. Let op: reservering is verplicht i.v.m. de coronamaatregelen.


Meer over Borgelerbad ontdekken?

Borgelerbad zwembaden

Geopend10:00 - 17:00

Borgelerdijk 1, Deventer

Bekijk meer:zwembaden

Looërmark

buiten-zwemmen-looermark
Foto: Facebook Zwembad Looermark

Het kleinschalige openlucht zwembad Looërmark in Loo Bathmen kun je heerlijk met het gezin zwemmen in het lekkere verwarmde water van 24 graden. Het is een echt familiebad met ligweiden, peuterbad, een (on)diepbad, een speelhoek en een 30 meter lange glijbaan. Of wil je een keer als een zeemeermin zwemmen? Het kan allemaal in Loo. Let op: reservering is verplicht i.v.m. de coronamaatregelen.


Meer over Zwembad Looërmark ontdekken?

Zwembad Looërmark zwembaden

Oudendijk 6, Bathmen

Bekijk meer:zwembaden

Zwembad Lettele

zwembad-lettele
Foto: Zwembad Lettele

Het Zwembad Lettele wordt al 45 jaar verzorgd voor en door Lettelenaren. Naast recreatief zwemmen biedt het zwembad onder andere zwemlessen en trimzwemmen aan. Let op: het zwembad is momenteel – in verband met de coronamaatregelen – alleen toegankelijk voor abonnementhouders.


Meer over Zwembad Lettele ontdekken?

Zwembad Lettele zwembaden

Gesloten13:30 - 17:00

Sportweg 1, Lettele

Bekijk meer:zwembaden

Bussloo

buiten-zwemmen-bussloo
Foto: Leisurelands

Op slechts 8 km afstand van Deventer, achter Wilp vind je recreatiegebied Bussloo. Je kunt hier een baantje trekken, lekker spartelen in het water of gewoon pootje baden: het is allemaal mogelijk. Alleen zonnen? Ook goed, er zijn genoeg groene zones en ligweiden. Verder zijn er speeltoestellen en kiosken aanwezig.

De IJssel

ijssel
Foto: indebuurt Deventer

Of zoek het gewoon dichtbij, want de IJssel kan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Lekker verkoeling zoeken en zonnen in het gras. Maar let op: zwemmen in rivieren is erg gevaarlijk vanwege de scheepvaart en de stroming van het water. Zwemmen in de vaargeul is dan ook verboden. Ga alleen zwemmen op de officiële zwemplekken, raadt de gemeente aan. Deze vind je op www.zwemwater.nl. Pootje baden (dus tot je knieën in het water) kan wel!

Hoe heurt ’t eigenlijk? Etiquette langs de IJssel (+boetebedragen)

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Sport

adv.