5 x yoga in Deventer – maar dan net even anders

Door Sophie Wassink 14 augustus 2017

Even een momentje voor jezelf, daar helpt een lesje yoga vaak goed bij. Bij de meeste yogascholen in Deventer kun je verschillende soorten yoga volgen, zoals Hatha Yoga, Yin Yoga en Ashtanga Yoga. Maar, er zijn ook yogavormen die nét even anders dan anders zijn. Hier in Deventer kun je het uitproberen!

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Zweten als een malle

yoga
Foto: Pixabay

Hot Yoga is een yogavorm geïnspireerd op de Bikram Yoga waarbij yogahoudingen en ademhalingsoefeningen worden gecombineerd met warmte. Je traint namelijk in een ruimte die verwarmd wordt tot 30 graden Celsius. De hitte bevordert je flexibiliteit en beschermt je spieren tegen blessures. Dat wordt zweten geblazen. Gelukkig stimuleert al dat transpireren de afvoering van je afvalstoffen. Studio Perfect start vanaf 4 september weer met Hot yoga lessen.


Meer over Studio Perfect ontdekken?

Studio Perfect sportscholen

Nu open06:00 - 22:30

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Ceintuurbaan 8a, Deventer

Bekijk meer:sportscholen

De lucht in

Sundry Moves
Foto: Facebook Sundry Moves

Schommelen maar dan net even anders. Bij deze vorm van yoga wring je jezelf in allerlei bochten terwijl je aan een hangmat met handvatten boven de grond zweeft. Met de yogaswing ontwikkel je stap voor stap je eigen swingmogelijkheden en zullen lichamelijke vaardigheden steeds veelzijdiger worden. De yogaswing prikkelt de wervelkolom en verlicht de spanning in gewrichten, pezen en spieren. Wist je dat: Vijf minuten ondersteboven hangen in de yoga swing, gelijk staat aan 3 uur slaap? Zie het als een soort power nap! Sundry Moves geeft Yogaswinglessen op maandag en woensdagavond en zaterdagochtend.


Meer over Sundry Moves ontdekken?

Sundry Moves yoga

Nu open10:00 - 21:00

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Kleine Overstraat 51, Deventer

Bekijk meer:yoga

Yoga voor en mét kids

Wens
Foto: Pixabay

Al op heel jonge leeftijd kunnen kinderen spelenderwijs zelfvertrouwen en concentratie opbouwen, een sterk & soepel lichaam behouden, leren over lichaamsbewustzijn en over het uiten van gevoelens. Kinderen vanaf 4 jaren kunnen iedere maandagmiddag kinderyoga volgen bij Yogica. Wil je samen met je kind rekken en strekken? Dat kan hier op iedere eerste en derde maandag van de maand. De eerste lessen gaan 4 september weer van start.


Meer over Yogica ontdekken?

Yogica yoga

Op aanvraag

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Brinkgreverweg 13, Deventer

Bekijk meer:yoga

Strong flow

Kracht
Foto: Pixabay

Denk jij bij yoga al snel aan woorden als ‘vaag’ en ‘zweverig’? Grote kans dat je daarop terugkomt na een krachtig lesje Oekraïnse yoga. Dit is een dynamische les waar je vloeiend van de ene naar de andere houding geleid wordt. Via kracht naar flexibiliteit. In deze les wordt een beroep gedaan op jouw uithoudingsvermogen wat veel verder gaat dan het fysieke en mentale aspect. Je vindt invloeden terug vanuit de krachtige Oekrainse yoga en de traditionele Hatha en Ashtanga yoga stijlen. Deze Strong Flow les kun je iedere maandag, woensdag en vrijdag volgen bij Yoga Dynamica.


Meer over Yoga Dynamica ontdekken?

Yoga Dynamica yoga

Op aanvraag

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Hofstraat 14, Deventer

Bekijk meer:yoga

Yoga Balans Retreat

Yoga
Foto: Pixabay

Wil je kennis maken met yoga maar heb je geen zin in een volledig lessenpakket? Ga dan op 20 augustus naar het mini Yoga Balans Retreat bij PIKNIK. Geniet van een stoelmassage, healthy smoothies, een lunch, twee verschillende Yogasessies en als kers op de taart een slaap Yoga-sessie. Ja, dat lees je goed: slaap yoga. Het enige wat je hoeft te doen is op je mat in de eindhouding te gaan liggen. Na deze ochtend voel je je weer helemaal opgeladen en in balans! Het aantal plaatsen is beperkt dus wees er snel bij. Deelname kost 49 euro p.p. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar: [email protected]


Meer over PIKNIK ontdekken?

PIKNIK cafés

Nu open17:00 - 22:00

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Noordzeestraat 4, Deventer

Bekijk meer:cafés
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Sport

adv.