5 x mooie hardlooproutes in Deventer

Door Simone Groot Lipman 19 november 2018

Loop je graag hard in het bos, maar vermijd je liever de stad vanwege het verkeer en tegenzittende stoplichten? Dat is niet nodig, want Deventer heeft genoeg mooie plekken waar jij (in je eigen tempo) jezelf in het zweet kunt lopen. Daarom hebben wij vijf mooie hardlooproutes voor je uitgestippeld. Voor zowel beginner als de wat ervarende loper. Dus trek je hardloopschoenen maar vast aan!

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Van brug tot brug

Hardlooproute IJssel

Rennen langs de IJssel vinden wij met stip op nummer 1 het fijnste rondje in Deventer. Vooral als je aan de overkant bent en uitzicht hebt op de skyline van Deventer. Maar ook op allebei de bruggen is het de moeite waard om even een strekoefening te doen. Het is een klein rondje voor de beginners van bijna 3 km. Je kan hem dus ook makkelijk twee keer lopen. Gewoon, omdat hij zo leuk is. Houd verder rekening met een beetje meer wind langs het water.

Route groen(tjes)

Hardlooproute parken

Deze route brengt je maar liefst langs twee parken in Deventer: Het Nieuwe Plantsoen en het Rijsterborgherpark. Je loopt de route om de wijk Zandweerd-Zuid. Niet in het bos, maar toch rijk aan groen in de stad. In een tijdsbestek van een half uur heb je deze ronde van 5 km zo afgelegd. Voor de groentjes is dit een leuke route om mee te starten. Voor de fanatiekelingen: loop hem twee keer.

Rondje Douwelerkolk

Hardlooproute Douwelerkolk

Naast de grote ‘Weg door Zuid-Salland’ ligt het gebied Douwelerkolk. Een klein rondje van ongeveer 4 km loop je door de rijke omgeving van bos en moeras. Als je geluk hebt, kun je nog brandrode Maas-Rijn-en-IJssel-koeien tegenkomen. Tip: loop heel vroeg, of in de late avond, zodat je minder last hebt van het autoverkeer.

Even naar Gelderland en weer terug

Hardlooproute Worp
Nu gaan we een stapje verder: een leuke route voor de gevorderden (10 km). Aan de andere kant van de IJssel bij de Worp start de route. Je loopt langs de IJssel richting Wilp en loopt de provincie Gelderland binnen. Maar voor even, want je vervolgt je route door naar de Steenenkamer en voor je het weet ben je al weer terug bij de Worp.

Door de bossen langs Frieswijk en Averlo

Hardlooproute Averlo

Voor de echte diehards: vanaf het Borgelerbad loop je via het Zandweteringpark Deventer uit. Dit is de langste route van de vijf van bijna 12 km. Dus trek hier maar even een avond voor uit. Je loopt het bos, de natuur en het platteland tegemoet. Je loopt langs de plaatsen Frieswijk, Averlo en Diepenveen die je weer terug leiden naar Deventer. You can do it!

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Sport

adv.