5 x deze sinterklaasactiviteiten in Deventer wil je niet missen

Door Simone Groot Lipman 23 november 2018

Hij komt, hij komt: die lieve goede Sint. En dat vraagt om een paar weken plezier en activiteiten. Wat ga jij doen met Sinterklaas? De tofste dingen in Deventer zetten wij voor je op een rijtje.

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

Intocht van Sinterklaas

sinterklaasintocht-deventer
Foto | SADSC (Stichting Algemene Deventer Sinterklaas Commissie)

Met stip op één, de intocht van Sinterklaas. Op zaterdag 1 december komt Sinterklaas rond 09.00 uur aan bij het pontje. Alle informatie, het programma en andere intochten in de stad lees je hier:

intocht-deventer

Sinterklaasintocht 2018 in Deventer: alle informatie op een rij

Ach, wat is het fijn dat de Sint weer in het land is. We kunnen nu écht aftellen: de Sinterklaasinto...

Pieten Pannenkoeken Schip

zeilschip
Foto: indebuurt Deventer

De Pieten hebben de Tukker gekaapt! Op zaterdag 1 december toveren ze de kajuit om tot een heus Pieten Pannenkoeken Schip. Samen met de foodie-pieten genieten kids van een heerlijke, zelf versierde pannenkoek en een lekker glas ranja! En dat alles aan boord van de tijdens Sinterklaas omgedoopte ‘De Pieter’. Er wordt gewerkt met 3 Pannenkoek-plezier rondes: om 12:00, 13:00 en 14:00 uur. Per ronde is er plek voor tien mini Pietjes of Sintjes die wel een pannenkoek lusten!

hoewatwaar: zaterdag 1 december van 12.00 tot 15.00 uur. Kaartjes kosten €5,-. Let op! Er is een beperkt aantal beschikbaar!


Meer over Fooddock ontdekken?

Fooddock restaurants en horeca

Nu gesloten12:00 - 21:00

Zuiderzeestraat 2, Deventer

Bekijk meer:restaurants en horeca

Pietenfestival

pieten colmschate
Foto | Facebook Winkelcentrum Colmschate

Het Winkelhart van Colmschate staat zondag 2 december vol met pieten tijdens het Pieten Festival. Leukste onderdeel hiervan is ‘eten met de pieten’.  De kinderen krijgen een pakketje met eten en drinken en natuurlijk een aantal heerlijke dingen om te snoepen. Als het eten zo’n beetje op is, dan gaat het volume van de discopiet omhoog en is het feest! Er wordt gedanst en gezongen, gesprongen en gehost: een super party! Het hele feest duurt 45 minuten, waarna de tent weer wordt klaargemaakt voor de volgende groep kinderen. De kaartjes zijn te verkrijgen bij slager Gall & Gall, Jumbo en Bruna. Verder kunnen kinderen o.a. rijden in de Pieten Express, een diploma halen of het grote podiumfeest meemaken.

hoewatwaar: zondag 2 december van 12.00 tot 17.00 uur. Kaartjes kosten €1,-.

Spelen op de daken

bibliotheek-deventer

Geen Huis van de Hoofdpiet dit jaar bij de bieb, helaas! Bij de Bibliotheek aan de Stromarkt kunnen kinderen met een sint- of pietenpak aan op de foto bovenop het dak. Dus kies een sint- of pietenpak uit de verkleedkist, trek hem aan en ga met een green screen op de foto. Tof!

hoewatwaar: dinsdag 27 november van 15.00 tot 17.00 uur.


Meer over De Bibliotheek Deventer ontdekken?

De Bibliotheek Deventer bibliotheken

Nu gesloten09:00 - 20:00

Stromarkt 18, Deventer

Bekijk meer:bibliotheken

Sinterklaas blijft in Bathmen slapen

intocht-sinterklaas
Foto | ANP

Sinterklaas was op zoek naar een slaapplek in Bathmen en vroeg of hij in de bibliotheek mocht komen slapen. Daarom is in de kinderhoek een mooie slaapplek ingericht. In de Wereldwinkel liggen kleurplaten klaar om de slaapplek van Sint nog gezelliger te maken. De mooiste kleurplaten winnen een prijs. Op woensdagmiddag 28 november komt Piet voorlezen uit het boek ‘De kleren van Sinterklaas’. Na het voorlezen deelt Piet de prijzen voor de kleurplaten uit en kunnen kinderen met hem op de foto.

hoewatwaar: woensdag 28 november van 15.30 tot 16.30 uur.


Meer over De Bibliotheek Bathmen ontdekken?

De Bibliotheek Bathmen bibliotheken

Nu gesloten09:30 - 17:30

Schoolstraat 25, Bathmen

Bekijk meer:bibliotheken

What else?

Nog een toffe sinterklaasactiviteit vergeten op te noemen? Trek dan aan onze mijter en wij vullen binnen no-time deze lijst aan.

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.