Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Monika viel 22 kilo af: ‘Zoals ik nu ben, was ik op mijn twintigste’

Aangeboden door Easyslim.nu Deventer 3 september 2020

Monika is nooit een sportmens geweest. ”Gymnastiek vond ik vroeger al niet leuk.” Maar ze wilde wel graag afvallen. ”Ik was veel te zwaar en had er last van. Ik voelde me plomp en liep niet lekker.” Dus besloot de Deventerse naar Easyslim.nu te gaan. ”Inmiddels ben ik 22 kilo lichter. Sommige collega’s herkenden me niet meer.”

Ze moest eigenlijk voor iets anders bij de huisarts zijn, maar Monika van Doorn (54) besloot ook afvaladvies te vragen. ”Ik werd steeds breder en voller en dat zat me niet lekker. Ik wilde wel afvallen maar wist niet hoe.” De huisarts gaf haar een verwijsbrief naar de diëtiste, maar daar kwam ze niet verder mee. ”Ik wist niet naar welke diëtiste ik moest gaan, en dat wisten zij ook niet.”

‘De sportschool zie ik als een verplichting, dit voelt anders’

Daarbij had ze al eerder bij een diëtiste gelopen. ”Dat was rond mijn dertigste. Maar ook op mijn twaalfde moest ik op dieet, terwijl wij echt niet heel veel snoep kregen thuis. Ik ben gewoon nooit een slanke den geweest en kwam snel aan. Op een gegeven moment heb ik dat gelaten, tot ik afgelopen jaar op een punt kwam waar het niet meer goed voelde. Ik was vaker moe en kon niet makkelijk de trap oplopen.”

Sceptisch beginnen

Toen haar oog in januari op een advertentie van Easyslim.nu viel besloot ze het een kans te geven. ”Ik was wel sceptisch maar mijn man zei: ”Probeer het gewoon.” Ik heb me via internet aangemeld voor een intakegesprek en Leny Du Burck belde me nog dezelfde dag terug. Vijftien januari dit jaar ben ik officieel begonnen.”

Afvallen en ontspannen

”Je leest zoveel dingen over afvallen, maar dit helpt echt. Ik begon met twee behandelingen in de week.” De behandelingen ervaart Monika als ontspannen. ”Je ligt rustig op de behandeltafel terwijl het apparaat zijn werk doet, in de sportschool moet je druk bezig, dat zie ik als een verplichting. Natuurlijk moet ik hier ook naartoe, maar dat voelt anders.” Naast de behandeling bij Easyslim.nu paste Monika haar eetgewoontes aan. ”Dat moest natuurlijk ook. Ik kreeg handvatten mee op het gebied van voeding en daar ging ik mee aan de slag. De afspraken bij Leny waren mijn stok achter de deur om gezond te blijven eten.”

‘Ik ben nooit een slanke den geweest’

En die combinatie bleek te helpen. ”Eigenlijk ging het best snel, in februari zag een collega al dat ik afgevallen was. Zelf zag ik het niet meteen in de spiegel, maar wel aan de cijfers op de weegschaal. En toen ik meer afviel kon ik het natuurlijk ook aan mijn broek merken.” Zelfs toen Easyslim.nu tijdelijk moest sluiten door corona, zette Monika door. ”Ik moest ik het op eigen houtje volhouden, en dat is me gelukt. Het voordeel was dat ik natuurlijk geen verjaardag had en niet uiteten kon. Toen Easyslim.nu weer open ging was ik al zodanig op gewicht dat ik ben overgegaan naar één behandeling in de week. Het is fijn dat er iemand is die je op de been kan helpen als dat moet.”

Complimenten oogsten

”Ik ging van 87 naar 62 kilo en zit nu goed op gewicht. Ik doe nog tien behandelingen om mijn huid strakker te krijgen”, vertelt Monika. Reacties krijgt ze genoeg. ”Ik hoor: ”Je ziet er goed uit” en ”Het staat je goed”. Die complimenten doen natuurlijk ook iets met je. Zoals ik nu ben, zo was ik op m’n twintigste!”


Meer over Easyslim.nu Deventer ontdekken?

Easyslim.nu Deventer beauty en wellness

Gesloten09:00 - 21:00

Keulenstraat 11A-F, Deventer

Bekijk meer:beauty en wellness

Meer over Easyslim.nu:

Leny afvallen Easyslim.nu

Leny viel 23 kilo af: ‘Dat doet wat met je, zowel fysiek als mentaal!’

Sinds haar pubertijd had Leny du Burck (58) al problemen met haar gewicht. ''Ik was altijd aan het j...
afvallen Easyslim.nu

Coronakilo’s kwijt? ‘Dat kan ook zonder naar de sportschool te gaan’

Begin deze maand gingen de sportscholen weer open. Voor veel mensen het moment om de knop om te zett...

adv.