Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hier draait het niet alleen om sporten: ‘We gaan ook aan de slag met leefstijl, mindset en voeding’

Aangeboden door IJsselgym 1 juli 2020

De coronacrisis zorgde voor stress, minder beweging en soms meer eten. Volgens Marc van IJsselgym geen handige combinatie voor je lichaam, het is tijd om de gezonde gewoontes weer op gang te brengen. “Sportkleding aan en naar de sportschool gaan.” Gelukkig kan dat vanaf vandaag weer, al kom je er niet met krachttraining alleen volgens Marc. “Een beetje willekeurig sporten en hopen dat je lichaam verandert? Dat werkt niet.”

Door de coronacrisis hebben we de afgelopen tijd minder bewogen. In combinatie met een wat ongezondere leefstijl (de kast met snacks is thuis wel heel dichtbij) zorgde dat misschien zelfs wel voor extra ‘coronakilo’s’. Niet meer dan logisch, vindt Marc Jansen oprichter van IJsselgym. “Deze coronatijd veroorzaakt stress, dan neig je eerder naar comfort food.”

‘Meer stress, minder beweging en meer eten, geen handige combinatie voor jouw lichaam’

“Veel mensen weten het niet, maar stress en een tekort aan slaap kunnen een behoorlijk negatieve impact hebben op de mate waarin je in staat bent om vet te verbranden en spieren op te bouwen. Het zijn allemaal zaken die elkaar versterken en die ervoor zorgen dat je gemakkelijker zwaarder wordt en vetmassa opbouwt.” Daarom is het volgens Marc belangrijk om nu de gezonde gewoontes (weer) op gang te brengen. “Door het sporten weer in je routine te brengen bijvoorbeeld. Gewoon weer je sportkleding aantrekken en een afspraak met een coach, helpen daarbij.”

Sporten in IJsselgym

Gelukkig is dat nu weer mogelijk! “Heel erg fijn, als we veel langer dicht zouden moeten, zou dat wel een probleem worden.” Marc heeft zijn leden de afgelopen tijd gemotiveerd om thuis aan de slag te gaan. Het unieke concept van IJsselgym combineert personal training met online coaching. De online coaching verliep voornamelijk via WhatsApp en mail, sinds corona is daar een videoconsult daarbij gekomen. “Dat beviel mij en de members zo goed, dat we het blijven doen. In zo’n videogesprek praat ik bijvoorbeeld met je over voeding, bespreken we uitdagingen en obstakels, evalueren we samen de voortgang en stellen we nieuwe doelen.”

Het zijn onderwerpen die Marc net zo belangrijk vindt als trainen. ”Wij bieden met het transformatieprogramma bij IJsselgym een totaalpakket aan en gaan naast krachttraining ook aan de slag met leefstijl, mindset en voeding. Alles hangt met elkaar samen. Een beetje willekeurig sporten en hopen dat je lichaam verandert? Dat werkt niet.”

Tekst gaat verder onder foto

Personal Trainer
Foto|indebuurt

Dat betekent overigens niet dat er niet gesport werd omdat IJsselgym dicht was. “Ik heb trainingsplannen omgezet naar op maat gemaakte @home- work-outs waarmee ze thuis aan de slag kunnen. Daarnaast hebben we één-op-één getraind in het Rijsterborgherpark. Dat is lekker: je hoort de vogels fluiten en ziet het zonnetje schijnen, je bent in de natuur”, zegt Marc. “De online coaching liep gewoon door en de meeste members hebben, ondanks de omstandigheden, mooie resultaten neer kunnen zetten.” Toch traint Marc het allerliefst in zijn gym. “Dan heb je meer materialen en kunnen we alles preciezer afstemmen, buiten zijn we iets beperkter.”

‘Hier trainen maximaal drie mensen tegelijk’

Zorgen over de anderhalve meter afstand heeft hij niet: “We zijn geen mega sportschool maar een kleinschalige personal training studio waar maximaal drie mensen tegelijk trainen. Iedereen heeft zijn of haar eigen powerrack en platform met eigen trainingsmateriaal. Dat doen we om de tarieven laag te houden, je niet hoeft te wachten totdat apparaten of materiaal beschikbaar zijn. Daardoor kan je onafgebroken en gefocust jouw training in één uur doen.”

Leefstijlcoach

Het is een werkwijze die bij IJsselgym al gehanteerd werd. “Nu zorgt het er ook voor dat de anderhalve meter afstand bij ons makkelijk gewaarborgd kan worden”, zegt Marc. “Verder hangt er straks een poster met de richtlijnen, hebben we handgel en onder andere goede ventilatie. De richtlijnen zijn te allen tijde in te zien in onze eigen IJsselgym app. We baseren ons hier op het protocol ‘verantwoord sporten’ van de branchevereniging NL actief. Hier kun je dus veilig en verantwoord trainen.”

Samen met personal coach Jorieke Korenromp is Marc er helemaal klaar voor. “We hebben zin om weer aan de slag te gaan”, bevestigt Jorieke. De ex-topsporter houdt niet van stilzitten. Ook zij begint 1 juli weer, en vanaf oktober is ze gecertificeerd leefstijlcoach. “Daarmee kan ik mensen coachen op het gebied van voeding, beweging, slaap en stressmanagement.”

Personal trainer én online coach

“Het transformatieprogramma van IJsselgym is dus echt een totaalpakket”, vult Marc aan. “Dat is het unieke van IJsselgym. We zijn een soort brug tussen de sportschool waar iedereen zonder begeleiding hopeloos verdwaalt en waar je na drie keer nooit meer naartoe gaat en de te dure personal trainer, die buiten de training om niet voor je klaar staat bij al jouw dagelijkse uitdagingen”, legt hij uit. “We combineren fysieke personal training met online coaching op de pijlers krachttraining, voeding, mindset en leefstijl. Gericht op het individu en het vormen van nieuwe gewoontes die bij jou en je doelstelling passen.”

IJsselgym helpt mensen graag met een persoonlijke en wetenschappelijk onderbouwde aanpak. “Of ze nu een paar coronakilo’s kwijt willen, spiermassa willen kweken of gewoon lekkerder in hun vel willen zitten. Binnen 24 weken ben jij in shape en leer je een leefstijl te ontwikkelen die bij jou past en vol te houden is.”

Benieuwd wat anderen zeggen over het transformatieprogramma van IJsselgym? Dat lees je hier.

Exclusief voor de lezers van indebuurt heeft Marc een speciaal aanbod: als jij je in de maand juli aanmeldt bij IJsselgym betaal je tijdelijk geen aanmeldkosten. 


Deze bijdrage wordt je aangeboden door IJsselgym. Meer over IJsselgym ontdekken?

IJsselgym sportscholen

Geopend09:00 - 13:00 |17:00 - 20:00

Leeuwenbrug 89 A, Deventer

Bekijk meer:sportscholen

Lees ook:

IJsselgym

Bij IJsselgym vliegen de vakantiekilo’s er zo weer af, #backontrack!

Heb jij een fijne vakantie gehad en vind jij het ook weer de hoogste tijd om wat aan je lijf te doen...
1jaar IJsselgym Marc

Dit is waarom je bij IJsselgym moet gaan sporten (volgens de deelnemers)

Hiep hiep hoera! IJsselgym bestaat een jaar! Marc Jansen (31) opende 6 april 2018 de deuren van zijn...
Marc Jansen

Nieuw in Deventer: IJsselgym. Een training studio voor body én mind

Vandaag (vrijdag 6 april) opent Marc Jansen (30) de deuren van zijn training studio IJsselgym in de ...

adv.