Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wie maakt het verschil in Deventer?

Aangeboden door Meldpunt Discriminatie Deventer 25 januari 2019

Wie durft op te staan tegen discriminatie of heeft Deventenaren dichter bij elkaar gebracht? ‘Het Verschil’ is op zoek naar naar die persoon of vereniging/organisatie die het verschil maakt in onze stad. 

Weet jij nu meteen wie wij bedoelen? Misschien wel je buurvrouw of collega die geld inzamelt om mensen te helpen of een organisatie die zich inzet om iedereen gelijk te behandelen. Die persoon of organisatie verdient een prijs! Vind je ook niet? Je kan hem/haar of de organisatie voordragen voor de diversiteitsprijs Het Verschil!

Prijs

Het Verschil reikt een prijs uit aan zowel een persoon als een organisatie of vereniging die het verschil maakt in onze gemeente. Deze mooie diversiteitsprijs bestaat uit een origineel kunstwerk en 500 euro om een activiteit op het gebied van Beter Samen Leven te ondersteunen.

Het Verschil Deventer 2
Nuran Florissen-Kapikiran

Winnaar vorig jaar

Vorig jaar won Nuran Florissen-Kapikiran de diversiteitsprijs. Ze heeft de groep Vrouwen voor Elkaar opgezet: een groep vrouwen van veertien verschillende nationaliteiten. “Bij ons mag iedereen komen. Wij kijken niet naar kleur, lengte naar leeftijd. Iedereen is welkom,” aldus Nulan.

Wie maakt Deventer een beetje mooier?

Dit jaar wil Het Verschil vooral het Deventerse verenigingsleven oproepen om personen of verenigingen voor te dragen. Daar komen namelijk mensen van allerlei achtergronden en uit alle lagen van de maatschappij bij elkaar om samen mooie dingen te doen.

Ga er even voor zitten en vraag jezelf: wie heeft zich sterk gemaakt tegen discriminatie? Wie heeft verschillen tussen mensen verkleind en bruggen gebouwd? Wie heeft groepen of personen dichter bij elkaar gebracht? Wie is dé persoon of organisatie die opkomt voor mensen die in de verdrukking raken? Kortom, iemand die de gemeente Deventer een beetje mooier maakt.

Het Verschil meldpunt discriminatie

Inspiratie

De prijs wordt in 2019 voor de vijfde keer uitgereikt. Hoe deze prijs ontstaan is? Daar zit een bijzonder verhaal achter. De inspiratie komt van een groep dappere jongeren die in Deventer in 1942, uit solidariteit met hun joodse medestudenten van de tropische landbouwschool, demonstratief een Jodenster gingen dragen. Voor deze actie werden ze opgepakt en drie weken vastgehouden in kamp Amersfoort.

Iemand voordragen?

Goed om te weten: de prijs wordt uitgereikt op 21 maart 2019. Wil je iemand voordragen? Super! Dat kan tot vrijdag 15 februari via deze website.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Meldpunt Discriminatie Deventer. Meer over Meldpunt Discriminatie Deventer ontdekken?

Meldpunt Discriminatie Deventer dienstverlening

GeopendHele dag

Roggestraat 3, Deventer

Bekijk meer:dienstverlening

adv.