Tover de zonnebril maar uit de la: we krijgen lenteweer!

Door Simone Groot Lipman 12 februari 2019

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar toch is het écht zo: de zonnebril mag weer op. We krijgen deze (en een deel van volgende) week lenteweer in Deventer. Het zonnetje gaat schijnen, de kans op neerslag is nihil en de temperatuur loopt lekker op. Héérlijk! Wij zeggen: terrassenweer.

Oké, niet té overmoedig worden… Misschien nog niet in je t- shirt, maar met je jas aan zou het zeker kunnen.  Vanaf donderdag 14 februari begint het lenteachtig weer en dan kan de temperatuur overdag oplopen tot zo’n tien, twaalf graden. De regen blijft voorlopig even in de lucht; volgens weeronline zien we tot en met maandag 18 februari elke dag een zonnetje. En volgens weerman van Weerplaza loopt het kwik in het oosten op tot 13 en misschien zelfs 14 graden. Oh yeah!

Weinig kans op neerslag

Na regen komt zonneschijn? Jazeker! De kans op neerslag is de komende dagen erg klein. Pas op woensdag 20 februari is er 70% neerslagkans, daarvoor en daarna is die kans aanzienlijk minder. Kortom: lente is coming! 

’s Nachts nog wel koud

De zonnebril mag dus uit de la! En de winterjas terug in de kast? Uh, nee: het kan ’s nachts gewoon afkoelen tot rond het vriespunt. En niks is zo onvoorspelbaar als het weer, dus een gewaarschuwd mens telt voor twee. Maar tóch, de mooiste tijd van het jaar komt eraan!

Meer over

Nieuws Weer

adv.