Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

We gaan weer massaal naar buiten: check de tekenradar voor Deventer

Door Hilke Vos 9 juni 2019

We wonen in een heerlijke groene omgeving. Zeker met mooi weer gaan veel Deventenaren er massaal op uit. Naar het park of naar het bos. Wat zij daarbij nog wel eens vergeten, is dat de teken ook van dit lekkere weer houden en actief worden. Maar waar komen die beestjes nu het meeste voor?

Je kunt kijken op deze website waar de meldingen van tekenbeten worden bijgehouden. Dit gaat alleen om het aantal meldingen, en niet iedereen met een tekenbeet geeft dit door. Dus het is sowieso handig om jezelf goed te checken als je lekker in de natuur bent geweest. Wist je trouwens dat teken ook in tuinen kunnen voorkomen? Check, check, dubbelcheck dus. Teken kunnen ziektes overbrengen, onder andere de ziekte van Lyme. In Deventer is hiervan alweer melding gedaan de afgelopen maand.

Piek in juni en juli

De meeste tekenbeten vinden plaats in de maanden juni en juli. En het lijkt erop dat er elk jaar meer mensen worden gebeten. Vorig jaar was er zelfs sprake van een recordjaar. De stijging is vooral het gevolg van het grote leefgebied dat teken hebben in Nederland. Ook is het seizoen waarin teken actief zijn langer geworden, doordat het eerder warm is in het voorjaar. Bovendien ziet het RIVM dat het aantal (wilde) dieren stijgt dat ‘gastheer’ is van de teek, waardoor teken meer eitjes kunnen leggen. Meer hierover lees je hier.

Plekjes op het lichaam

Heb je kinderen? Dan is het helemaal raadzaam om die de komende periode aan het einde van de dag even na te kijken. De favoriete plekken van teken op het lichaam zijn: liezen, knieholtes, oksels, bilspleet, de randen van uw ondergoed, achter de oren en rond de haargrens in de nek.

Wil je meer weten over teken en wat te doen bij een tekenbeet? Check deze pagina dan om alles over teken te lezen.

Dit wordt het weer in Deventer tijdens Pinksteren

Een lekker lang weekend in aantocht: zondag 9 juni en maandag 10 juni is het Pinksteren. Dat beteken...

Leuk volgens Rosa: ‘De sieraden bij Costes zijn kwalitatief veel beter dan bij andere winkels’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont én leeft, ontdekt de beste plekken. ...

Meer over

Nieuws

adv.