Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Voor alle bourgondische Deventenaren: nieuw adresje in aantocht!

Door Janneke Pol 3 juli 2020

Heerlijk toch: er komen nog altijd verschillende nieuwe horecazaken bij in Deventer. Hōk bijvoorbeeld! Vanaf augustus kunnen we hier terecht voor lunch, diner en borrel.

‘Hōk’ heet het nieuwe restaurant dat in augustus opent op de hoek van de Walstraat en de Golstraat in Deventer. Op ’t hoekje dus, vandaar de naam. De eigenaar? Dat is Jens Jongeneel (31) uit Deventer.

Knipoog van handelsgeest

Bij Hōk (spreek uit als ‘huk’) kun je straks lunchen, dineren, borrelen en vergaderen. En de kaart? Die is geïnspireerd op de markt in Deventer. In de gerechten zit een knipoog naar de handelsgeest van de stad, zowel die van vroeger als die van nu. Denk aan producten van de historische jaarmarkten zoals graan, hout, bier en zout, maar ook aan de huidige markt.

Vegetarisch is de basis, vlees is extra

Vegetariërs kunnen bij Hōk hun geluk niet op: zeker de helft van de kaart bestaat uit gerechten zonder vlees. Voor de echte carnivoren worden de vegetarische gerechten met vlees of vis geserveerd. Hōk draait het dus om: vegetarisch is de basis, vlees is een extraatje.
Hōk is een taverne en dat is niet voor niets: je kunt er gewoon binnen komen lopen. Ook voor een kopje koffie of alleen een praatje. In de Hōk Winckel worden straks producten verkocht die ook in het restaurant worden gebruikt. Een doe-het-zelfpakket van één van de gerechten van de kaart bijvoorbeeld, zodat je thuis ook Hōk-waardig kunt lunchen of dineren.

Mio Sogno

Si si! Kelvin begint een gloednieuw Italiaans restaurant in hartje Deventer

"Wanneer de mogelijkheid zich voordoet om een restaurant aan de Brink in Deventer te beginnen, dan m...
Meneer Pannenkoek

Gespot! Hier in de Walstraat opent een nieuw zaakje

De ramen zijn beplakt met posters en binnen wordt nog keihard geklust, er staat duidelijk weer een n...
Van der Valk Deventer

Binnenkijken bij Van der Valk Deventer: ‘Waar ik al zo lang naar uitkijk, krijgt zo langzamerhand vorm’

In september zochten we Roos van der Valk voor het eerst op in 'haar' gloednieuwe Van der Valk hotel...
  • Wil jij een 'Nieuw in Deventer' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Deventer.

adv.