Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vjeze Fur van De Jeugd in Deventer!

Door Sanne Albers 14 november 2019

Vjeze Fur, oftewel Freddy Tratlehner kennen we allemaal van De Jeugd van Tegenwoordig. Maar nu is hij, naast rapper, ook culinair schrijver. Deze week was Freddy in Deventer, om zijn boek Lekker Fred te signeren bij Boekhandel Praamstra. Wij vroegen hem naar zijn favoriete gerechten, of hij stiekem ook wel eens een kant-en-klaar maaltijd bij de supermarkt haalt, en wat je moet koken als je een date wilt imponeren.

De hele week vieren boekhandels en bibliotheken de liefde voor lekker eten en mooie kookboeken tijdens de week van het Kookboek. Daarom was Vjeze Fur maandag bij boekhandel Praamstra, waar hij als ‘new kid on the block’ vertelde over zijn kookboek. Volgens de rapper zelf een boek ‘dat ook leuk is voor mensen die niet van koken houden’.  Zowel naar de ‘Pasta met dingen die niet lijken te kloppen’ als het hoofdstuk vol met ‘Sinese recepten’ zijn wij erg benieuwd. Indebuurt stelde Vjeze 6 vragen.

Waarom is koken zo leuk? ”Ik haal er voldoening uit. Met eten breng je liefde over. En het moet, je moet iedere dag eten.”

Is koken ook leuk als je gerecht mislukt? ”Tuurlijk. Als het niet af toe misgaat dan is het ook geen uitdaging. En ik hou van uitdagingen.” Wel vindt Freddy het irritant als een heel simpel gerecht mislukt. ”Dan kan ik wel balen”, aldus Freddy.

Welk recept raad je aan als je indruk wilt maken op een date? ”Dat is simpel. De pasta met dingen die niet lijken te kloppen. Hier heb ik zelf mijn vrouw mee gewonnen tijdens een date. Ik ging voor haar koken en pakte een blikje krab, slagroom,een oesterzwam, paprika en nog wat dingen. Ze dacht dat ik gek was! Totdat ze het proefde.”

Wat is het meest verrassende gerecht dat je ooit hebt gemaakt? ”De meloen granita met avocadosaus en coquilles. In het boek staan recepten van mensen uit mijn omgeving zoals mijn ouders, maar deze heb ik helemaal zelf bedacht. Dat is toch wel cool. En echt heel lekker!”

Voor welke quilty pleasure kunnen we jou ’s nachts wakker maken? ”Chocoladepasta! Dat hebben we nooit in huis, anders eet ik er te veel van. Laatst stond er ergens een pot. Die heb ik met een lepel helemaal leeg gegeten.”

In je boek staan ook best moeilijke recepten. Waar moeten de dummy’s beginnen? ”Ik zou zeggen maak eerst de pasta pesto. Dan de paddenstoelen risotto en daarna kun je met alles los.”

Pasta pesto lijkt ons een mooi recept voor vanavond. Eet smakelijk!

Lees ook:

Dit is je laatste kans om een avond gratis drinken bij DAVO te winnen!

Wil jij een avond zorgeloos bier drinken met al je vrienden? Indebuurt Deventer verloot een tegoedbo...
Vis

Gezien? Deventer heeft er een nieuwe viszaak bij

Heb jij er al een visje geproefd? In Colmschate opende vrijdag een gloednieuwe viszaak de deuren. De...

adv.