Go Sharing vertrekt uit Deventer: ‘We willen wel terugkomen’

Foto: GO Sharing

Het lijkt erop dat de gifgroene scooters uit Deventer verdwijnen. In een mail van Go Sharing aan alle gebruikers staat dat ze zich tijdelijk terugtrekken uit 32 steden in Nederland. Onze stad is er daar een van.

Sinds 2020 kunnen Deventenaren via een app gebruikmaken van de elektrische deelscooters van Go Sharing. Daar lijkt nu een eind aan te komen. “Het is niet rendabel genoeg om in Deventer te blijven”, vertelt een woordvoerder van Go Sharing.

Focus op grotere steden

Go Sharing wil zich focussen op steden waar meer gebruik van de scooters wordt gemaakt. “De scooters in Deventer worden niet genoeg gebruikt. Natuurlijk speelt vandalisme ook een rol, maar dat is niet de hoofdreden voor ons vertrek. In de overgebleven steden wordt er gewoon veel meer gebruik gemaakt van de scooters.”

“Onze visie was om in grote steden te starten, en de omliggende gemeenten ook aan te sluiten. Dat kan als de scooters veel gebruikt worden. Helaas blijft dat in veel steden toch achter. Daarom gaan we nu focussen op de steden waar het wél rendabel is.”

Terugkeer naar Deventer

Go Sharing wil uiteindelijk terugkeren naar Deventer. “We gaan in gesprek met provincies en gemeenten om te kijken of er subsidies zijn waarmee we dit rendabel kunnen maken. Die subsidies zijn er wél voor het openbare vervoer, maar niet voor deelvervoer. Als we de kans zien om terug te keren, doen we dat zeker.”

Wat gebeurt er met het tegoed?

Heb je nog geld op de app staan, dan kun je dit blijven gebruiken tot de scooters uit de stad zijn vertrokken. Daarna kun je het tegoed in andere steden gebruiken tot de originele vervaldatum. Heb je een pakket gekocht, maar nog niet gebruikt? Dan kun je een terugbetaling aanvragen. Dat doe je door contact op te nemen met Go Sharing.

Wanneer zijn de scooters weg?

Go Sharing haalt de komende weken steeds meer scooters weg uit Deventer. Je zal dus merken dat er steeds minder voertuigen in de stad te vinden zijn. Ook de elektrische fietsen verdwijnen uit de koekstad. Wanneer het deelverkeer volledig uit de stad verdwijnt, is nog niet duidelijk.

Waar blijven al die scooters?

Go Sharing vertrekt uit 32 steden. “Alle scooters die we weghalen krijgen een opknapbeurt. Ze worden voorzien van helmkoffers en zetten we in de steden waar al veel gebruik wordt gemaakt van het deelvervoer. Ook gaat er een deel in winterslaap.”

Lees ook:

Meer in deze categorie

Verkeer

Ga naar “Nieuwe staking: personeel van RRReis legt opnieuw werk neer”

Nieuwe staking: personeel van RRReis legt opnieuw werk neer

RRReis bus
Ga naar “Met deze nieuwe nachttrein reis je van Deventer naar Berlijn (vanaf 49 euro)”

Met deze nieuwe nachttrein reis je van Deventer naar Berlijn (vanaf 49 euro)

Ga naar “Het Dickens Festijn 2022 in Deventer: dit moet je weten!”

Het Dickens Festijn 2022 in Deventer: dit moet je weten!

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Fleece panty € 9,99”

Fleece panty € 9,99

  • Kruidvat
  • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Pauline Wingelaar € 2,99”

Pauline Wingelaar € 2,99

  • Kruidvat
  • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99”

Skechers sneakers 36 t/m 46 € 39,99

  • Kruidvat
  • Geldig t/m 12 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Magazijnmedewerker I Defensie”

Magazijnmedewerker I Defensie

  • RGF Staffing the Netherlands B.V.
  • Fulltime/Parttime