Dit vinden Deventenaren van het gebruik van smartphones in het verkeer

Aangeboden door Interpolis Automodus App 18 september 2018

Je kent het wel, je wil even aan je afspraak laten weten dat je wat later bent. Of even een ander muziekje opzetten. Of misschien zelfs even kijken hoe vaak je foto geliked is op Instagram. Moet dat kunnen of is dit echt niet oké? Wij vroegen het aan deze drie mensen in Deventer.

<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

Mieke

mieke-interpolis

Mieke (60) gebruikt zelf nooit een mobieltje in het verkeer. ”Je bent toch minder alert. Ze zien en horen op eens niks meer. En zie het veel om mij heen, op de snelweg ineens uitwijken of bij het stoplicht zitten ze te appen. Het is niet alleen jongeren, ook zeker ouderen doen er aan mee. Het is tegenwoordig zo makkelijk in de hand gelegd, je doet alles op één telefoon. Navigatie kan handig zijn, maar de rest is gevaarlijk.”

Mieke schrikt dan ook als ze hoort dat maar liefst 62% van de automobilisten hun mobiel gebruikt. ”We doen het allemaal, maar het kan echt niet.”

Klik op ‘volgende’ om meer interviews te lezen >>


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Interpolis Automodus App. Meer over Interpolis Automodus App ontdekken?

Interpolis Automodus App zakelijke dienstverleners

Spoorlaan 298, Tilburg

Bekijk meer:zakelijke dienstverleners

Linda (links)

linda-eva-interpolis
Linda (links) en Eva (rechts)

Linda (27) gebruikt in de auto nog ‘oldskool’ haar tomtom. ”Smartphones in het verkeer vind ik erg slordig. Het slaat nergens op. Mensen zijn blijkbaar bang om iets te missen. En je hebt tegenwoordig overal apps voor, ook voor parkeren. Dus alles zit op je telefoon.”

Eva (rechts)

linda-eva-interpolis
Linda (links) en Eva (rechts)

Eva (33) gebruikt haar smartphone zelf in het verkeer in een houder voor de navigatie. ”Maar appen of bellen dat doe ik niet. Ik kan geen twee dingen tegelijk. Als ik ernaast zit als bijrijder dan pak ik de mobiel ook af en vraag ik of het even moet beantwoorden. Want appen achter het stuur vind ik echt niet kunnen. Als ik bellend in de auto stap, dan zeggen mijn kinderen: ‘je gaat toch niet in de auto bellen, mam?’ Dan start ik de auto ook pas als ik heb opgehangen.”

Op de fiets daarentegen gebruikt ze hem wel. ”Ik bel op de fiets en stuur wel eens een berichtje. Het is een ander verhaal, maar toch ben je wel hetzelfde afgeleid.”

Heel Nederland in automodus

Help jezelf en zorg dat je niet in de verleiding komt om tijdens het rijden je mobiel te grijpen. Hoe je dat doet? Door net als de 72.000 Nederlands die je zijn voorgegaan de Interpolis AutoModus App te downloaden. Met de app:

✔ houd je je ogen op de weg in plaats van op je telefoon

✔ voorkom je afleiding door je mobiel en rijd je veiliger

✔ kun je wel muziek of navigatie luisteren

Iedere 100 kilometer die je rijdt in AutoModus levert € 1,- op.  Het totaalbedrag dat alle AutoModus gebruikers sparen (tot een maximum van 250.000 euro) gaat naar initiatieven die het verkeer in Nederland veiliger maken. Dus waar wacht je nog op? Ga de weg op in AutoModus en maak het verkeer in Nederland veiliger!

<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.