Veilig fietsen door Deventer met deze sneeuw

Door Simone Groot Lipman 22 januari 2019

KNMI heeft code geel afgegeven in verband met de sneeuw en Rijkswaterstaat vraagt weggebruikers rekening te houden met de gladheid. Maar als je nu écht naar buiten moet en je hebt alleen je stalen ros, dan volgen hier wat tips om vandaag veilig de sneeuw te trotseren.

Pas je fiets aan

Zet je zadel lager, dan kan je goed met je voeten bij de grond, mocht je bijna vallen. En laat wat lucht uit je banden lopen. Met zachte banden heb je meer grip op de weg.

Bereid je reis goed voor

Gemeente Deventer heeft een overzichtje met de straten én fietspaden waar goed gestrooid of geveegd is. Weet je precies welke spekgladde klinkerstraatjes je moet vermijden.

Niet te veel remmen

Als het goed is, fiets je al wat voorzichtiger vandaag. Pas op met te snel remmen of een ruk aan je stuur, dan zit een valpartij in een klein hoekje. Rem rustig en probeer hetzelfde fietstempo aan te houden. Helemaal een uitdaging zijn de bochten! Belangrijkste tip: kijk niet naar de grond. En vind je het toch te gevaarlijk, stap dan af.

Obstakels

Stoepranden zijn moeilijk te zien onder al die sneeuw. Net als verkeersdrempels. Probeer niet te dicht bij de rand van de weg te fietsen. En ontwijk zoveel mogelijk sneeuwobstakels.

Lotgenoten

Houd je medefietsers goed in de gaten. Neem voldoende afstand om te voorkomen dat je meedoet met een valpartij. En dat willen we natuurlijk voorkomen. Hopelijk komt de sneeuwschuiver (nog een keer) door je straat en heel veel succes op de fiets!

Sneeuw-Vogeleiland-Winter

Code wit! Het gaat sneeuwen in Deventer

Slee al klaarstaan? Handschoentjes op de verwarming? Het gaat dinsdag sneeuwen, meldt Weeronline. Er...

Meer over

Nieuws Verkeer

adv.