Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Van coronalied tot draaiorgel: Deze muzikale initiatieven in Deventer brengen verlichting in coronatijd

Door Janneke Pol 31 maart 2020

Wat als je de deur niet uit kunt om vermaak buiten de deur te zoeken? Dan komt het entertainment naar jou. Deze muzikale initiatieven werden onder andere in Deventer georganiseerd om, soms bepaalde groepen, een hart onder de riem te steken.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Concerten van draaiorgel De Turk

Draaiorgel6
Foto|indebuurt

Draaiorgel De Turk gaf op zaterdag 28 maart een optreden voor bewoners en medewerkers van woonzorglocaties in Deventer. Komende zaterdag (4 april) wordt dit nog eens herhaald. “Het coronavirus houdt Nederland en de wereld stevig in hun greep. Het zijn onzekere en onrustige tijden. Van belang is nu vooral dat iedereen gezond blijft of wordt”, aldus de organisatie. “Om met name de bewoners van de zorgcentra een hart onder de riem te steken, verzorgt draaiorgel De Turk concerten.” Het gaat hierbij per locatie om een optreden van ca. 1 uur, in overleg op 1 of meerdere plekken per locatie. Het draaiorgel stelt zich op voor het pand, en de bewoners luisteren van binnenuit of vanaf een balkon.

Let op: Er is geen mogelijkheid het draaiorgel van dichtbij te beluisteren of te bewonderen. Bij regen kan het niet doorgaan. Waar en wanneer de komende concerten gepland staan? Zaterdag 4 april om 11.00 uur  bij Sint Jozef, om 13.00 uur bij Humanitas aan de Radboudlaan, om 14.30 uur bij De Bloemendal en om 16.00 uur bij Graaf Florishof.

Quarantaine-clip voor de voedselbank

Muzikale initiatieven

Een muzikale vriendengroep maakte een quarantaine-videoclip, waarin ieder vanuit zijn eigen huis deelneemt. De bedoeling is om alle Nederlanders in deze crisis hiermee een hart onder de riem te steken. De Voedselbank is een organisatie die zwaar getroffen is. Daarom schreef een vriendengroep uit Zwolle en Deventer een opbeurend lied. De opbrengst wordt voor het grootste deel gedoneerd aan Voedselbanken Nederland. Een klein deel van de opbrengsten komt ten goede aan de muzikanten zelf, om de kosten te dekken en mogelijk een kleine aanvulling te krijgen op alle inkomsten die zij nu als zelfstandigen wekenlang niet binnenkrijgen. (check de clip bovenaan deze pagina).

Virtual reality disco voor goed doel

Elke vrijdag, zaterdag en zondag een komt er een Virtual Disco in De Hip. De dj’s draaien aangevraagde nummers en het hele feestje wordt gestreamd via de socials. De dj’s draaien in een lege Hip, terwijl ‘bezoekers’ helemaal uit hun dak kunnen gaan in eigen woonkamer/slaapkamer/keuken. De oproep luidt natuurlijk: deel je eigen danspasjes weer op Facebook/Instagram. “Zo wordt het helemaal één grote disco”, aldus de organisatie. “Je kunt een verzoekje appen naar onze DJ’s en zet er bij hoeveel je er voor over hebt. Dan sturen wij een Tikkie en maak jij het over. Van de opbrengst gaan we in de zomer/herfst een prachtig feest organiseren voor het verplegend personeel van het Deventer Ziekenhuis. Om ze te bedanken voor hun geweldige en tomeloze inzet.” Lees hier alle ins en outs.

BALKONcert

Bram Groenen organiseerde samen met Marcel Pronk een BALKONcert -oftewel, een concert dat vanaf het balkon te bewonderen is- voor alle bewoners van het Graaf Florishof in Deventer. In dit complex worden zorg- en reguliere woonfuncties gecombineerd. Dat levert een prachtige en bonte verzameling buren op. Van ondernemers, woongroepen, ouderen tot dagbesteding. Sommige van hen ontvangen – ook nu – de liefdevolle zorg van organisaties als Carinova en Raster. De heren staken hun buren en zorgverleners een hart onder de riem tijdens de coronacrisis. Het concert kwam tot stand dankzij de ondersteuning van de Deventer Schouwburg en zangeres Mensje van Steen. “Ik heb nog bij geen enkel event zo veel mensen op de balkons zien staan, echt geweldig”, reageert buurman Harry.

Jaman

Jaman

Jullie zagen hem eerder al voorbijkomen. Jaman gaf een tijdje terug al een serenade aan de bewoners van woonzorgcentrum Humanitas aan de Radboudlaan en zo zag dat eruit.

Missen we een muzikaal initiatief? Mail ons!

Jaman

Gezellig! Deze zangers vermaakten vanmiddag bewoners van Humanitas

Wat als je al een tijd alleen in het woonzorgcentrum zit en je voorlopig nog geen uitzicht hebt op b...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.