Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tof! Zo kunnen we toch nog genieten van Deventer Op Stelten dit jaar

Door Janneke Pol 7 juli 2020

Vind jij het ook zo jammer dat Deventer Op Stelten dit jaar niet door kan gaan? Dan is er een leuk nieuwtje voor jou. Het internationaal buitentheaterfestival geeft op zaterdag 11 juli een bijzondere uitvoering op het carillon van de Grote of Lebuïnuskerk.

Deventer Op Stelten doet mee aan Festivals for Compassion. Daarbij tonen meer dan 50 Europese festivals, die allemaal niet, of in gewijzigde vorm doorgaan, compassie en solidariteit met iedereen die op welke manier dan ook geraakt is door het coronavirus. De festivals uiten dat in een speciaal geschreven solo-compositie ‘Thin Air’ van componist Calliope Tsoupaki.

Letterlijk de hoogte in

Sinds de première op 20 juni reist het stuk tot eind november kriskras door Europa. In Deventer gaat het muziekstuk voor Deventer Op Stelten met het carillon letterlijk de hoogte in. Op zaterdag 11 juli om 12.00 uur is er in onze stad een bijzondere carillonbespeling op 42 meter hoogte. Stadsbeiaardier Bauke Reitsma speelt dan zijn bewerking van het speciaal geschreven muziekstuk ‘Thin Air’ op het carillon van de Grote of Lebuïnuskerk.

Van 10 tot en met 12 juli zou Deventer Op Stelten plaatsvinden. Het festival is wegens de corona-maatregelen uitgesteld naar 2021. De speciale gelegenheidsuitvoering is ook online te volgen via www.deventeropstelten.nl en www.festivalsforcompassion.com.

 

containerfrustraties

8 x containerfrustraties in Deventer

De container van de buurvrouw een hele week voor jóuw schutting, steeds groenafval van die buurman i...

Man opgepakt na brand in de wijk Oostrik

In de wijk Oostrik is vannacht rond 04.30 uur bij een woning brand ontstaan. Het gaat vermoedelijk o...
interieurwinkel Deventer

Interieurexpert Rianne: ‘Sfeer is ongrijpbaar, maar wel het belangrijkste in je interieur’

Het belangrijkste in je interieur? Niet het behang, de meubels of de accessoires.''Het is de sfeer''...

Joelle verloor op haar negende een groot deel van haar zicht: ‘In 2017 heb ik mijn eerste Nederlandse Kampioenschap gereden’

Joelle (19) verloor op haar negende een groot deel van haar zicht. Sporten zoals turnen en voetbal w...

adv.