Tof! Één horecazaak in Dikke van Dale en In den Borrelaer

Door Simone Groot Lipman 11 februari 2019

Begin januari werd duidelijk dat het ondernemers Anke Jansen en Paul Klösters de nieuwe eigenaren zijn van voormalig Grand Café Dikke van Dale op de hoek van de Grote Kerkhof en Nieuwe Markt in Deventer. Nu is bekend dat ‘het broertje’ sneller groeit dan verwacht. Ze nemen ook café ‘In den Borrelaer’ over.

Voor de eigenaren, ook wel bekend van Boode Bathmen en Gastrolounge St. Tropez aan de Brink, was het tijd voor een nieuwe uitdaging.

Nieuw horecaconcept

De panden zitten naast elkaar. Maaike Schneider van ‘in den Borrelaer’ zorgt al 8,5 jaar voor dit café aan het Grote Kerkhof. Vorig jaar besloot ze dat het tijd is voor een volgende fase in haar leven. Op donderdag 28 februari draagt Maaike de sleutels over. Na de Tweede Wereldoorlog zaten de panden aan elkaar en zat hier één winkel: Van Leusen IJzerwaren. De wens van eigenaren Anke en Paul is dan ook om dit weer te herstellen. Maar dan tot één horecazaak. Een naam en concept willen ze nog niet prijs geven. Tot de bekendmaking blijven ze het ‘het broertje’ noemen. We houden jullie natuurlijk op de hoogte!

Het plan is dat de nieuwe zaak midden april opent.

adv.