Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Snelle en Colored Monkeys uit Deventer winnen Popprijs Overijssel 2019

Door Simone Groot Lipman 8 april 2019

Poppunt Overijssel reikte tijdens Booster Festival in Enschede dit weekend de Popprijs Overijssel uit aan rapper Snelle uit Deventer. De Pop Promotie Prijs ging naar Colored Monkeys.

Popprijs Overijssel

De artiest met de meest significante bijdrage aan de Overijsselse popmuziek in het afgelopen jaar is rapper Snelle. De jonge Deventenaar weet hiermee RUV en A Mili achter zich te laten. Snelle maakte afgelopen jaar een ongekende groeispurt door, onder andere door meer dan eens via hiphopplatform 101 Barz de miljoen streams op zijn sessie aan te tikken. Dit resulteerde in een uitverkochte clubtour in 2019 en meer dan tien miljoen streams op zijn onlangs uitgebrachte EP ‘Beetje bij Beetje’.

Pop Promotie Prijs

Naast de Popprijs voor meest significante artiest werd dit jaar voor het eerst de Pop Promotie Prijs uitgereikt om ook de industrie meer in de spotlights te zetten. De Colored Monkeys uit Deventer gaan ervandoor met de eerste Pop Promotie Prijs. Volgens de jury was de bijdrage aan de Overijsselse popmuziek van de organisatie dit jaar onmiskenbaar significant: Colored Monkeys organiseren onder andere de maandelijkse ‘Monkeyjams’ in Deventer, Zwolle en Enschede waarbij ze gelijkgestemde muzikanten bij elkaar brengen en zo de popmuziek in de provincie een ongekende boost geven. De andere genomineerden waren de Provincie Overijssel en ontwerpbureau Studio Wonder.

Ook nieuw: de Pop Fotografen Prijs. Deze ging naar de Overijsselse fotograaf Maron Stills (Maaike Ronhaar) uit Hengelo. Poppunt Overijssel reikt de Popprijzen uit om meer aandacht te genereren voor de Overijsselse popmuziek.

MonkeyJam De Hip

Dit wordt de nieuwe thuisbasis van de MonkeyJam

Na drie jaar maandelijkse jamsessies op het Vogeleiland, was het voor de MonkeyJam tijd voor een nie...
Fabian

Fabian Schrijver zet met een stel gekke apen Deventer op z’n kop

Fabian Schrijver (32) strooit zijn positieve mindset over Deventer heen. Hij maakt muziek, steelt de...
Rapper Nexus

Yo Yo Yo: Deze talentvolle rappers komen uit Deventer

De Deventenaren zijn enorm creatief en deze rappers bewijzen dat maar weer. Ze zijn al aardig op weg...

adv.