Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Si si! Kelvin begint een gloednieuw Italiaans restaurant in hartje Deventer

Door Janneke Pol 15 mei 2020
“Wanneer de mogelijkheid zich voordoet om een restaurant aan de Brink in Deventer te beginnen, dan moet je deze direct aangrijpen. Zo vaak komt die kans niet voorbij”, zegt Kelvin Lubbers. Hij opent binnenkort Italiaans restaurant Mio Sogno op de Brink. 

Verlate ‘entrata’

“Aanvankelijk wilden we onze deuren op 2 april al openen, die vlieger ging natuurlijk niet op”, zegt Kelvin Lubbers. Hij is de eigenaar van het spiksplinternieuwe restaurant op de plek van voormalig restaurant Recht. De extra tijd voor de opening heeft hij goed gebruikt. “We hebben de puntjes op de i gezet en inmiddels staan we te popelen om open te gaan”, zegt hij. “Openen in deze vreemde tijd is heel onwerkelijk. Van te voren houd je rekening met allerlei scenario’s, maar een virus dat de gehele wereld abrupt stillegt is er daar geen van. Wel ben ik nu enigszins flexibel, omdat ik de voorraden bijvoorbeeld nog niet had.”

Eigenwijs concept

Waarom Kelvin nou juist een Italiaans restaurant begint in Deventer? “De stad heeft al een aantal Italiaanse restaurants, maar dat zijn voornamelijk pizzeria’s. Wij gaan zeker geen pizza’s serveren. Wel kun je bij ons bijvoorbeeld een heerlijke borrelplank bestellen en hebben wij een ruim assortiment aan heerlijke wijnen van Henri Bloem te Apeldoorn. We proberen ons niet te vergelijken met de Italiaanse restaurants die Deventer al heeft, wij hebben een eigenwijs concept.”

Authentiek in modern jasje

Op de kaart van Restaurant Mio Sogno staan dan ook authentieke Italiaanse gerechten. “Deze gerechten hebben we een modern jasje aangetrokken met een knipoog naar andere keukens. Denk aan een authentieke salade Caprese gemaakt van verse en zuivere producten, als hoofdgerecht een risotto met Japanse wasabi en als dessert een tiramisu van karnemelk en aardbeien.”

Inspiratie via vliegende vriendin

Hoewel hij de inspiratie van ver haalt, hoeft hij er zelf niet voor op pad. “Mijn vriendin is stewardess bij de KLM en vliegt op Europese bestemmingen. Zij pikt graag ideeën op uit het buitenland en speelt die door naar mij. Van de visrecepten uit Noorwegen tot de klassieke ratatouille uit Frankrijk, ze neemt recepten mee naar huis.”

Mio Sogno

De naam ‘Mio Sogno’ oftewel ‘Mijn droom’ was een open deur voor Kelvin. Het plan om een eigen restaurant te openen had hij al zeker tien jaar eerder. “Op een gegeven moment begin je met de eerste ruwe ideeën en gaat deze steeds verder en gedetailleerder uitwerken totdat je een echt businessplan hebt liggen. Vanaf daar is het heel snel gegaan”, zegt hij. “Toen ik zag dat dit pand vrijkwam dacht ik: ‘deze kans moet ik pakken’.

Het is een statig pand dat goed bij het concept past. Om het in onze gewenste sfeer te transformeren, hebben we onder andere alles opnieuw geverfd. Ook hebben we nieuwe stoelen en markiezen laten maken.” Vanaf 1 juni kun je het zelf gaan bekijken, dan opent Kelvin dan echt de deuren van Mio Sogno.
Mio Sogno

Wat zat daar ook alweer?

Restaurant Mio Sogno komt op de voormalige plaats van restaurant Recht. Voor eigenaar Henk-Jan bleek het niet mogelijk om twee bedrijven te combineren en dus koos hij ervoor om de deuren van Recht Deventer te sluiten en zich weer volledig te richten op Recht in Apeldoorn.
korting deventer aanbiedingen

5 x Deventer aanbiedingen! Twee maanden gratis je favo tijdschrift en kinderkleding met 50% korting

Je kunt natuurlijk zelf alle reclamefolders doorspitten, social media afstruinen en de hele stad doo...
ijssel

Trossen los! Vanaf 18 mei gaan de bruggen en sluizen weer open voor de pleziervaart

Vanaf 18 mei gaan alle sluizen en bruggen in Overijssel weer open voor de pleziervaart, dat meldt de...

4 x steengoede tips tegen slapeloosheid

Midden in de nacht schrik je wakker en ga je liggen piekeren over die eindeloze to-do list. Of het d...
Boerderijwinkels

Deventer boerderijwinkels op een rij: Hier koop je rechtstreeks producten bij de boer

Of het nu is omdat je de grotere supermarkten nu liefst even vermijdt of omdat je gewoon graag vers ...
Meneer Pannenkoek

Gespot! Hier in de Walstraat opent een nieuw zaakje

De ramen zijn beplakt met posters en binnen wordt nog keihard geklust, er staat duidelijk weer een n...
  • Wil jij een 'Nieuw in Deventer' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Deventer.

adv.