Tof! Paul Sinha uit Deventer doet mee aan The Passion

Door Simone Groot Lipman 21 februari 2019

Zanger Paul Sinha uit Deventer doet dit jaar mee aan The Passion. Hij speelt de rol van Petrus. Woensdag 20 februari werd de cast van The Passion bekend. 

Paul Sinha is een popartiest en timmert aardig aan de weg met zijn Nederlandstalige (pop) songs met een R&B/Urban randje. Als componist/tekstschrijver werkt hij samen met artiesten als Anouk, Maan en Roxeanne Hazes en als artiest met onder andere Frenna en Tabitha.

Petrus

Hij raakt bekend bij het grote publiek, maar zo’n groot publiek als bij The Passion, dat is nieuw en ook wel een beetje spannend voor Paul. ”Toen ik ja zei tegen deze rol wist ik nog niet precies wie Petrus was”, vertelt hij in een interview aan de EO. ”Toen ik meer research deed kwam ik erachter dat een rol is die precies bij me past! Alles viel op zijn plek: zijn enthousiasme, perfectionisme, voor de stoet uit willen lopen én haantje de voorste willen zijn. Hoe te gek is die rol?”

The Passion cast 2019
Foto | EO

Deze BN’ers doen mee aan The Passion 2019 in Dordrecht

Dit jaar is ervoor gekozen om extra aandacht te besteden aan eenzaamheid onder het thema #jebentnietalleen. Presentator Klaas van Kruistum kruipt in de rol van verslaggever bij het rondtrekkende kruis. De verteller is presentator Martijn Krabbé, acteur Porgy Franssen vertolkt de rol van Pontius Pilatus en zanger Lucas Hamming speelt de rol van Judas. Edsilia Rombley speelt Maria Magdalena en de rol van Jezus vervuld door musical- en filmacteur Edwin Jonker.

The Passion 2019

Het passiespektakel vindt plaats in Dordrecht. The Passion wordt op Witte Donderdag 18 april 2019 live uitgezonden om 20.30 uur op NPO 1, NPO Radio 2 en NPO Start.

Lees ook:

BAANTJER HET BEGIN

Stop de persen! Opnames voor nieuwe film Baantjer in Deventer

Wij krijgen een berichtje binnen, waar ons hartje sneller van gaat kloppen. Baantjer gaat filmen in ...
schuldig-deventer-moordzaak-verfilmd-anp

Nieuwe speelfilm De Veroordeling (in de maak) over Deventer Moordzaak

De Deventer moordzaak, het boek van van onderzoeksjournalist Bas Haan, wordt verfilmd. De opnames va...

adv.