Kijktip: donderdag is Paul Sinha uit Deventer te zien in The Passion

Door Simone Groot Lipman 17 april 2019

Ga je thuis kijken of ben je in Dordrecht en loop je wellicht de route van de processie mee? Vanavond vindt namelijk The Passion 2019 plaats. En het muzikale spektakel heeft dit keer een klein Deventer tintje. Zanger Paul Sinha doet namelijk mee. Hij speelt de rol van Petrus. 

De negende editie van The Passion is live te zien op NPO1. Dan vormt Dordrecht het decor voor dit evenement, dat het verhaal van de laatste uren van het leven van Jezus vertelt, zijn dood en wederopstanding. Een stoet mensen draagt het bekende witverlichte kruis door de stad naar het grote podium bij de Grote Kerk aan het Maartensgat. Net als in andere jaren worden er Nederlandse liedjes gezongen door een heleboel bekende gezichten. Dit jaar spelen onder andere Paul Sinha, Edwin Jonker, Porgy Franssen, Ron Boszhard en Wijnand Speelman mee in de vertolking.

Je bent niet alleen

et thema van dit jaar is ‘Je bent niet alleen’. Daarmee legt The Passion dit jaar de nadruk op aandacht voor elkaar. Iedere acteur of zanger die meedoet, heeft wel iets met het verhaal of evenement. Zo vertelt Paul Sinha het volgende op eo.nl. ”Ik ken The Passion als het allergrootste segment in events. Om voor zo’n groot publiek te staan vind ik spannend, maar ook echt te gek.”

The Passion

Het evenement, dat telkens in een andere stad plaatsvindt, wordt dit keer dus gehouden in de mooie en karakteristieke binnenstad van Dordrecht. Er worden tienduizend mensen verwacht in de oudste stad van Nederland.

Donderdag 18 april 2019 | 20.30 uur | NPO 1

adv.