Say what! Vogels dreigen te verdwijnen van het Vogeleiland

Door Sophie Wassink 18 april 2019

Een vogeleiland zonder vogels? De kans zit er dik in. De pauwen, parkieten en fazanten dreigen van het eiland te verdwijnen. Eind deze maand beslist de gemeenteraad over de toekomst van het Vogeleiland. Stichting Vogeleiland voert actie. Via spandoeken en een online petitie proberen ze de vogels te redden.  

Op het Vogeleiland hangen spandoeken met de tekst: ‘Als je nog van het vogeleiland met vogels wil genieten, moet je écht opschieten.’ Op 24 april besluit de gemeenteraad definitief of ze wel of geen geld beschikbaar stelt om de vogels op het Vogeleiland te (be)houden.

Spookeiland

Freekje Vervoord van de stichting ziet het somber in. Ze vertelt aan de Stentor dat ze bang is dat de meerderheid in de gemeenteraad voor een Vogeleiland zonder vogels is. Als dat zo is, betekent het: lege kooien en volières op het eiland in het Rijsterborgerpark. En dat zou zonde zijn. Freekje: “Zonder vogels wordt het weer een spookeiland.”

Foto | indebuurt Deventer
Foto | indebuurt Deventer

Pop-up

Gelukkig hebben we Luca, die er met haar pop-up café voor zorgt dat het Vogeleiland niet helemaal verlaten is. Zaterdag staat er bijvoorbeeld een feestje op de planning. Een silent disco welteverstaan. Luca kwam vroeger als kind graag naar het Vogeleiland. “Het was een soort mini dierentuin met biggetjes, apen en stokstaartjes. Het is jammer dat het nu een beetje aan het verloederen is.”

Parkieten in park

Hoor de vogeltjes fluiten: Vogeleiland heeft negen nieuwe dieren

Het Vogeleiland heeft dit weekend negen Australische parkieten mogen verwelkomen. Met de gele nieuwk...
Vogeleiland-Bart Ros

Gemeente neemt beheer en exploitatie Vogeleiland over

Het beheer en de exploitatie van het Vogeleiland komt weer in handen van de gemeente. Dat is het voo...
popup cafe vogeleiland luca

Nieuw! Pop-up café op het Vogeleiland

Het paviljoen op het Vogeleiland is sinds december dicht. Gelukkig kun je vanaf vandaag hier weer te...

Meer over

Nieuws

adv.