Rennen naar Xenos: de winkel verdwijnt uit Deventer

Door Sophie Wassink 13 maart 2018

Misschien heb je het al gelezen bij onze vrienden van het ADWinkelketen Xenos zal het komende jaar langzaam uit de winkelstraten verdwijnen. Slecht nieuws voor de échte fans onder ons, máár niet getreurd: er komt een vervanger! Interieurwinkel Casa. Wij liepen even langs het filiaal in Deventer om te checken hoe of wat én wanneer. 

De eerste vijftig Casa-winkels zullen aan het einde van dit jaar hun deuren openen. Daar is het filiaal van Xenos aan de Smedenstraat er één van. Wanneer Xenos definitief haar deuren sluit in Deventer en wordt omgebouwd tot Casa is nog niet bekend. Bedrijfsleider Sandra: “We weten net zo veel als jullie. Vanmiddag is er een bijeenkomst en dan horen we waarschijnlijk meer.”

Casa

Wat is Casa eigenlijk? Het bedrijf Casa heeft al 500 winkels in acht Europese landen, maar is momenteel nog niet actief in Nederland. Er zit wel een Nederlandse tintje aan, want het is eigendom van de familie Blokker. De komende jaren moeten er circa 110 filialen en 1.900 medewerkers bij komen in Nederland. Daarbij is onder meer gekeken naar de huidige Xenos-winkels die het beste in de Casa-formule passen.

CASA
Foto: CASA

Look a like

Casa lijkt best op Xenos dus we hoeven niet heel erg treurig te zijn. De winkels van Casa zijn in tegenstelling tot Xenos vrij strak ingericht. Het assortiment bestaat uit decoratie- en geschenkartikelen, huishoudtextiel, keukenaccessoires en meubelen voor in en rond het huis.

Xenos cadeauwinkels

Nu gesloten09:00 - 18:00

Smedenstraat 17, Deventer

Bekijk meer:cadeauwinkels