Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Petitie gestart: steun uit het hele land voor Speelgoedmuseum in Deventer

Door Simone Groot Lipman 19 februari 2019

Museumorganisatie Deventer Verhaal is een petitie ‘Ik teken voor het Speelgoedmuseum’ gestart om te voorkomen dat het museum wordt gesloten. Na bijna drie dagen hebben al meer dan duizend mensen hun steun betuigd. Tof, laat ook je stem horen!

Aanleiding voor de actie is het debat rond de nieuwe Cultuurvisie. Deventer Verhaal vreest dat het museum slachtoffer wordt van de problemen rond de cultuurbegroting vanwege enkele zware dossiers. Met de petitie vraagt Deventer Verhaal iedereen binnen en buiten Deventer om hun stem te laten horen.

Jong en oud

Ieder jaar vinden duizenden bezoekers hun weg naar het Speelgoedmuseum, dat al sinds 1932 in Deventer is gevestigd. Ook in het afgelopen weekeinde was het weer een drukte van belang. ”We krijgen veel vragen van mensen die zich zorgen maken over het voortbestaan van het museum”, zo zegt museummedewerker Sonja van Duuren. ”We hebben met zijn allen besloten om in actie te komen voor ons museum en we krijgen nu veel steun. Kinderen, ouders en grootouders tekenen de petitie en de steunbetuigingen komen uit het hele land.”

Speelgoed is ook cultuur

”Speelgoed is óók cultuur, dat wordt soms vergeten”, zegt directeur Garrelt Verhoeven. ”Speelgoed vormt een belangrijk deel van onze cultuurgeschiedenis en het Speelgoedmuseum neemt daarmee een unieke plaats in binnen het museale veld. Met steun van onder meer Vereniging De Waag en Vereniging Rembrandt én van de gemeente Deventer, werd een collectie opgebouwd die in Nederland zijn weerga niet kent.” Deventer Verhaal is bang dat het Speelgoedmuseum in de nieuwe Cultuurvisie niet de plaats krijgt die het in het culturele veld van Deventer verdient. Deventer zou juist blij en trots moeten zijn dat het museum al sinds 1932 ieder jaar een trouw publiek trekt. ”Soms moet je strijden om iets te behouden wat altijd al goed was.”


Meer over Speelgoedmuseum Deventer ontdekken?

Speelgoedmuseum Deventer musea

Geopend11:00 - 17:00

Brink 47, Deventer

Bekijk meer:musea

adv.