Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nederlandse Pippi Langkous trekt maandenlang rond en doet Deventer aan: ‘Ik leef op giften en goede gesprekken’

Door Janneke Pol 3 augustus 2020

Wie maandagochtend in de binnenstad was, zag haar misschien wel lopen. De rondtrekkende dame die ‘Skydancer’ genoemd wil worden en samen met haar paard, hond en duif door Nederland trekt. “Ik wilde eigenlijk wolven kijken op de Veluwe.” 

Ze is een bijzondere verschijning die iets weg heeft van Pippi Langkous. ‘Skydancer’ zoals ze genoemd wil worden, komt uit Breda en is vanaf haar 25e gestopt met het bijhouden van haar leeftijd. Deze zomer loopt ze door Nederland met Duitse herdershond Hilbo en de twintigjarige merrie Canthia. Op haar schouder lift een witte pauwstaart duif mee. “Meestal noem ik hem ‘Kleintje’.”

Twee maanden onderweg

“Ik wilde in eerste instantie wolven kijken op de Veluwe”, vertelt ze. “Maar het maken van dagritten op mijn merrie beviel zo goed, dat ik bedacht om het uit te breiden.” Wel wilde ze hond Hilbo meenemen. “En dus besloot ik mijn weg per voet te vervolgen, zodat hij het goed kan bijhouden.” Inmiddels is ze twee maanden onderweg. “Merrie Cantia neemt de belangrijkste zaken als een tent, zeiltje, emmer en een slaapzak mee. Ook hebben we een zonnepaneeltje mee om stroom op te wekken.” Waar ze slaapt? “Dat weet ik aan het begin van de dag niet. Ik klop aan bij boeren of mensen met een stukje grond.”

Goede gesprekken

Juist voor dat contact doet de reizigster het. “Mensen zijn onderweg erg positief en veel geïnteresseerden willen een praatje maken, daar doe ik het voor. Soms krijg ik giften of eten voor de dieren. Op die manier kunnen we een deel van de reis bekostigen.” Een echt doel heeft ze niet voor ogen, wel wil ze binnen Nederland blijven. “Gezien de cijfers van het RIVM lijkt me dat verstandig, voor we plotseling in een lockdown verzeild raken. Mijn vriend en familie maken zich al een beetje zorgen.”

mondkapje Deventer

Gezien? Er zijn echte Deventer mondkapjes verkrijgbaar

Nog niet het juiste motiefje gevonden voor jouw mondkapje? Misschien is dan dit iets voor jou als ec...
Toeristen

Take picture please? Zo vieren toeristen vakantie in Deventer

Als doorgewinterde Deventenaar pik jij ze er vast zo tussenuit in de vakantie. Toeristen in onze sta...
accountmanager Deventer

Klaar met je huidige baan? Op deze Deventer vacatures kun jij nu solliciteren

Werken in Deventer? Dat kan! Er zijn ontzettend veel interessante, leuke bedrijven die op zoek zijn ...
Gerda Havertong

De favorieten van Gerda Havertong: ‘Die oude gebouwen geven een ziel aan de omgeving’

Eerder las je op indebuurt waarom Gerda Havertong (73) onze stad zo fijn vindt. "Het is een gemêleer...

adv.