Handig kaartje: deze wijken van Deventer zijn het állerheetst

Door Simone Groot Lipman 13 juli 2018

Het is eigenlijk officieel pas net zomer, maar wát zijn we er goed ingerold. Met de komende dagen weer temperaturen van boven de vijfentwintig graden is het overal warm. Maar op dit kaartje van Deventer zie je dat het op sommige plekken nog nét even warmer is dan op andere plekken. 

De kaart van Atlas Natuurlijk Kapitaal geeft van heel Nederland de temperatuurverschillen tussen stedelijke en landelijke gebieden weer. Ook binnen een stad kan je behoorlijke verschillen zien. Zo zie je dat een deel achter het station, de Rivierenwijk en het industrieterrein het heet is. Zoek je verkoeling? Dan moet je in Borgele of op de Vijfhoek zijn. In deze wijken is het iets koeler, net als aan de randjes van Deventer. Want als we kijken in de gemeente is het in Lettele, Averlo en Frieswijk het koelst van allemaal.

Afin, kijk zelf maar eens

Tekst loopt verder onder de afbeelding.

hitte-kaart-deventer
Foto | Atlas Natuurlijk Kapitaal

Je raadt het al: hoe roder de kleur, hoe warmer. Het valt in Deventer dus nog mee met op z’n hoogst vel oranje kleuren, weinig rood te bekennen. Op de allerheetste plekjes zie je ook wat gele vlekken, waar het dus iets koeler moet zijn. Vaak is dat op een pleintje, een groenstrook of langs het water (zelfs al blauw). Gigantische temperatuurverschillen zijn het trouwens niet, maar op een donkerrood stukje is het wel zo’n twee graden warmer dan in een blauw gebied.

Op zoek naar verkoeling?

Is het verschil tussen binnenstad en Rivierenwijk je nog niet groot genoeg? Lees dan dit artikel eens voor wat afkoelingsinspiratie:

ijssel

HITTE-ALARM! Dit kun je doen als het bloedjeheet is in Deventer

Begrijp ons niet verkeerd: wij worden maar wat blij van een felle zon aan de strakblauwe lucht. Maar...

Meer over

Opmerkelijk

adv.