Er werd ingebroken in Deventer en vooral bij huizen met deze postcode

Door Simone Groot Lipman 7 december 2017

We hopen dat je het nog nooit hebt meegemaakt: een inbraak. Toch zijn er – helaas – heel wat dieven actief in Deventer. In de eerste negen maanden van 2017 werd er in Deventer in totaal 210 keer ingebroken of een poging daartoe gedaan. Welke buurten het meest populair zijn bij dieven? Daar hebben we een overzicht van gemaakt.

Meeste inbraken

Woon je in postcodegebied 7412 (omgeving Noorderplein, Zandweerd) dan heb je het niet best getroffen als het gaat om inbraakcijfers. In de eerste negen maanden van dit jaar werd daar 36 keer ingebroken of een poging daartoe gedaan. In de maand mei werd het vaakst ingebroken in Deventer: 32 keer. Opvallend is dat in de maanden juli (19 keer), augustus (22 keer) en september (16 keer) het minst is ingebroken, een maand waarin veel mensen op vakantie zijn en de kans op inbraak juist groter is. Als we kijken naar de relatieve cijfers, waar het percentage inbraken gelet op het aantal inwoners in het betreffende postcodegebied het grootst is, komen postcodes 7418 (Kloosterlanden), 7429 (Dorp Colmschate) en 7416 (Rielerweg-West) er slecht vanaf.

Minste inbraken

In welke buurt je moet gaan wonen als je de minste kans op een inbraak wilt hebben? De minste inbraken – welgeteld 0 keer – werden gedaan in de gebieden Op den Haar (Colmschate-Vijfhoek, postcode 7425) en Oxerhof (Colmschate-Zuid, postcode 7428). Dit blijkt allemaal uit cijfers die we hebben verzameld op basis van gegevens van politie Nederland.

Bekijk op het kaartje hieronder hoe vaak er in de eerste negen maanden van dit jaar in jouw buurt is ingebroken.