Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit wordt de nieuwe thuisbasis van de MonkeyJam

Door Simone Groot Lipman 16 maart 2019

Na drie jaar maandelijkse jamsessies op het Vogeleiland, was het voor de MonkeyJam tijd voor een nieuwe inspirerende plek. Er was maar één logische thuisbasis: De Hip.

De Hip heeft een goed gevulde agenda met veelal uitverkochte Undercoversessies. Fonz van De Hip: ”Hier hebben we plek voor gemaakt in de agenda. En hoe voller de agenda, hoe mooier. Van alle evenementen, organiseer ik 90% in mijn eentje. Dus het is wel fijn dat ik bij de MonkeyJam niks hoef te organiseren.”

MonkeyJam

Onder de vlag Colored Monkeys begon Fabian Schrijver samen met Richard Wevers nieuwe muzikale concepten in onder andere Deventer neer te zetten. Een van die succesvolle concepten is de maandelijkse jamsessie: Monkeyjam, die ze in samenwerking met Jan Terlouw Junior organiseren. Hier komen muzikanten en luisteraars samen, onder leiding van de huisband van de Colored Monkeys.

De Hip

De jamsessie vindt plaats in de kelder bij De Hip en biedt plek voor ruim 150 man. Volgens muzikant Fabian is De Hip een logische plek. ”De mensen bij De Hip zijn ook cultuurmakers, stimuleren de creatieve onderlaag en bieden lokale muzikanten een podium.” Fonz sluit daarbij aan. ”Het is leuk, anders en fijn. Dat hoort in De Hip.”

Muziek maken

Eén ding staat voorop: ze willen samen muziek maken. Muzikant Richard: ”Het is veel meer dan alleen een leuke jam. Er komen muzikanten van verschillende steden, die elkaar niet kennen en samen gaan spelen. Er ontstaat magie en er komen zelfs nieuwe projecten en vriendschappen uit voort.”

MonkeyJam

Undercoversessies

Een groot voordeel van de Monkeyjam bij de Hip, is dat Fonz een groot netwerk heeft in de muzikantenwereld door de Undercoversessies. Fonz: ”Het is eigenlijk precies hetzelfde als de Undercoversessies, alleen een andere methode. Dat zijn ook muzikanten die nooit eerder met elkaar speelden en de uitdaging aan gaan. Bij de MonkeyJam is er geen onderscheid tussen publiek en muzikant. Niks moet en alles kan. Het is een goed georganiseerde losse improvisatie jam. Zij hebben het perfect in de vingers hoe het moet.”

Festival

Na drie jaar heeft MonkeyJam een naam opgebouwd in de stad en zijn ze ook te vinden in Enschede en Zwolle. Fabian: ”De jungle is zo groot als je droom is. We hebben veel liefde voor de stad en willen nu echt iets op kunnen bouwen. We zoeken daarom ook een vaste broedplaats in de Hanzestad. Verder dromen we over een komende wintertour door heel Nederland en wie weet wel een eigen festival!”

Iedere eerste zondag van de maand (behalve juli en januari) kun je luisteren naar de MonkeyJam in de Hip. De eerste jamsessie is op 7 april 2019.


Meer over De Hip ontdekken?

De Hip cafés

Vandaag gesloten

Brink 21, Deventer

Bekijk meer:cafés

adv.