Op deze plek staat Deventer Ziekenhuis in de Ziekenhuis Top 100

Door Simone Groot Lipman 9 november 2018

Mocht je onverhoopt in het ziekenhuis belanden, zit je in het Deventer Ziekenhuis best goed. In de AD Ziekenhuis Top 100 behaalde het ziekenhuis plek nummer 12. Dat betekent de beste ziekenhuis van Overijssel. 

In 2016 stond het Deventer Ziekenhuis nog op plekje 69. En vorig jaar stonden ze nog op plek 46. Dus ze hebben weer een flinke sprong vooruit gemaakt.

Dit doen ze goed

Op het gebied van oncologie heeft het Deventer Ziekenhuis niet alles in huis, maar het ziekenhuis doet het over het algemeen wel vrij goed. Met 171 operaties bij darmkanker voldoet het ruimschoots aan het minimumaantal van 50 per jaar. Het percentage patiënten dat overlijdt na complicaties na een darmkankeroperatie ligt er laag, het ziekenhuis hoort hiermee bij de 10 procent best scorende instellingen op dit onderdeel.

Dit kan beter

Het aantal infecties na het plaatsen van een knie- of heupprothese ligt in het Deventer Ziekenhuis wel relatief hoog. Op dit gebied hoort het ziekenhuis bij de 10 procent slechtst scorende ziekenhuizen.

De Ziekenhuis Top 100

De Ziekenhuis Top 100 maakt voor het eerst onderscheid tussen algemene- of streekziekenhuizen en topklinische centra. Topklinische ziekenhuizen richten zich op complexe operaties en behandelingen, streekziekenhuizen verrichten vooral basiszorg. Deventer Ziekenhuis behoort in de categorie topklinisch ziekenhuis. De Ziekenhuis Top 100 wordt elk jaar door het AD vastgesteld. Ze toetsen ziekenhuizen in heel Nederland door middel van openbare cijfers en geven ook patiënten de kans op de ziekenhuizen bepaalde keurmerken toe te kennen. Meer over hoe deze top 100 gemaakt wordt, lees je hier.


Meer over Deventer Ziekenhuis ontdekken?

Deventer Ziekenhuis dermatologen

Nu openHele dag

Nico Bolkesteinlaan 75, Deventer

Bekijk meer:dermatologen

adv.