Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Om van te smullen! Restaurant Bouwkunde maakt jubileumkookboek

Door Janneke Pol 26 mei 2020

In november bestaat Restaurant Bouwkunde in Deventer maar liefst veertig jaar. Om het jubileum te vieren stelde de brigade onder leiding van Heleen Boom en Pieter van de Pavoordt een jubileumkookboek samen.

“Er is ons al vaak gevraagd of we niet eens een kookboek wilden maken met de beste recepten uit ons restaurant. Het 40-jarig bestaan leek ons een goede aanleiding om dat kookboek nu dan echt te gaan maken en nu het restaurant noodgedwongen dicht is hebben we besloten om er juist nu mee aan de slag te gaan”, zegt eigenaar en chefkok van Restaurant Bouwkunde Pieter van de Pavoordt.

Van theatercafé tot gastronomische trekpleister

Bijna veertig jaar geleden startten Heleen Boom en Pieter van de Pavoordt met hun kleine theater Bouwkunde. Om de gasten te bedienen kwam er naast een bar ook een eenvoudig theatercafé, waar de theaterbezoekers voorafgaand aan de voorstelling een hapje konden eten. In de loop van de jaren kreeg Pieter steeds meer gevoel voor het koken en Heleen verdiepte zich in de bijbehorende wijnen. De wijnkaart is dan ook meerdere keren gewaardeerd als beste wijnkaart van Nederland.

Bouwkunde kookboek

‘Bouwkunde kookboek 40 jaar theater café en restaurant’  bevat naast 25 klassieke Bouwkundemenu’s een kleine geschiedenis van het theater en restaurant en tal van bijdragen van dichters, schrijvers en kunstenaars. Bezoekers en andere liefhebbers van Bouwkunde kunnen vanaf vandaag een exemplaar van Bouwkunst bestellen. Ze kunnen naast de reguliere uitgave (€39,95) ook kiezen voor de luxe-editie (€395,-) met een originele, ingelijste litho van Bouwkunde van de hand van kunstenaar Jeroen Hermkens. Hiervan zijn er vijftig exemplaren.

Het boek is vanaf nu bij voorintekening verkrijgbaar via de website van het restaurant. De feestelijke presentatie vindt plaats op 16 november in de theaterzaal van Bouwkunde bij het 40 jarig bestaan.

Gefeliciteerd! Bouwkunde krijgt opnieuw Bib Gourmand: ‘We koken voor onze gasten, niet voor de gids’

Ook dit jaar behoort 'ons' Theater-restaurant Bouwkunde volgens Michelin én Gault Millau tot de best...

adv.