Valentijn opent restaurant The Lemon Tree: ‘Ik wilde iets wat niemand anders heeft’

Door Simone Groot Lipman 14 februari 2019

Het pand waar voorheen Italiaans restaurant Cucina Italiana zat, is weer opgevuld! Valentijn Bergers (26) opent op Valentijnsdag zijn eigen restaurant aan de Grote Poot: The Lemon Tree. Chef’s table, een menu gemaakt door de chef, bestaande uit kleine porties van verschillende gerechten. We namen een kijkje!

Na tien jaar als kok en gastheer gewerkt te hebben bij restaurant Jackies, droomt hij al lange tijd van een eigen zaak. Samen met ondernemers Michaël Hoeksema & Max Hertzdahl zet hij een heel nieuw concept neer in onze Hanzestad. Vertrouwd op hetzelfde plein. En na een flinke verbouwing is het eindelijk zover. ”We hebben alleen de muren laten staan, verder is alles nieuw. Alles is exclusief. De meubels, servies en bar hebben we laten maken. Ik wilde iets wat niemand anders heeft. Het moest uniek zijn.” Alles klopt in detail: van het logo op het servies tot de mega grote boom in het restaurant.

Lemon Tree
Foto | indebuurt Deventer

Nieuw concept

Het restaurant biedt plek voor 60 personen. Hier ervaar je de beleving van chef’s table. Voor lunch heb je keuze uit een 3 tot 5 gangen menu. En een diner is er van 4 tot 8 (!) gangen. ”We kiezen bewust voor een open keuken en chef’s table. Als kok van beroep vind ik het leuk en belangrijk om de keuken en bediening meer te combineren. Het gaat hier puur om de beleving. Laat je verrassen door de unieke gerechten die wij serveren. Het menu bestaat uit kleine vis, vlees en vegetarische gerechten. Verder serveren we geen koekje bij de koffie, maar een suikerspin! De gerechten wisselen per seizoen en we hebben een samenwerking met Hof van Twello. Het is allemaal net wat anders. Geloof me: hier proef je een courgette die nog nooit zo lekker was.”

Bekendheid

Valentijn heeft veel contact met andere jonge chefs die ook chef’s table restaurants hebben in de Randstad. ”Ze willen alles met mij delen, dat is heel fijn. Dit is ook allemaal nieuw voor mij, van kok naar ondernemer. Ik heb nu nog bijna niet in de keuken gestaan, straks hoop ik vaker in de middag te kunnen helpen. Dat vind ik ook het allerleukste. Van niets iets moois maken. Verder mocht ik van Max en Michael alles doen wat ik wil. Jackies straalt luxe uit, maar als je binnen bent is het vooral comfortabel. Dat gevoel wil ik ook meenemen naar The Lemon Tree. Deventer wacht al langer op zo’n restaurant. En nu heb ik eindelijk voor elkaar gebokst!” Zijn doel? ”Elke dag vol! En dat The Lemon Tree bekend is in heel Nederland.”

Lemon Tree

[VIDEO] Sneak preview: nieuw restaurant The Lemon Tree in Deventer

We hebben er een nieuwe hotspot bij op de Grote Poot. In het pand van Cucina Italiana vind je nu res...

Meer over The Lemon Tree ontdekken?

The Lemon Tree restaurants en horeca

Vandaag gesloten

Grote Poot 1, Deventer

Bekijk meer:restaurants en horeca
  • Wil jij een 'Nieuw in Deventer' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Deventer.

adv.