Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Sandra is de eerste tandenbleker in Deventer: ‘Hier geen spierwitte Gerard Joling smile’

Door Janneke Pol 7 september 2020

Jaloers als jij een spierwitte tandpasta-smile op televisie voorbij ziet komen? Vanaf vandaag kun je jezelf precies zo’n glimlach laten aanmeten in Deventer. Sandra Kaied (25) opent De Tandenbleker, maar: “Je loopt hier nooit als een soort Gerard Joling de deur uit.”

“Vooropgesteld, we zijn geen tandartsenpraktijk. Onze activiteiten horen echt bij de beauty branche”, maakt Sandra Kaied (25) meteen maar even duidelijk. “Ik heb altijd affiniteit gehad met beauty. Zo volgde ik enkele masterclasses over make-up en wenkbrauwen”, vertelt ze. “Tot ik drie maanden geleden in aanraking kwam met tanden bleken. Ik zag er wel iets in. Met name voor mensen die roken of veel suikers en kleurstoffen consumeren is dit een uitkomst.”

“Ik zou koning Willem-Alexander best aan een witter gebit willen helpen.”

Hoewel ze ook als hypotheekadviseur bij een bank werkt, besloot Sandra haar droom werkelijkheid te maken. “Ik wist al vroeg dat ik iets voor mezelf wilde beginnen en ondanks dat het nu misschien niet de ideale tijd is om een eigen onderneming te starten, heb ik het doorgezet.” Ze vond een pand aan de Kazernestraat en nu is ze klaar om vandaag de deuren van ‘De Tandenbleker’ te openen.

Bang voor verbrand tandvlees

Tanden bleken wint aan populariteit in Nederland, zo is er vrijwel geen bekende Nederlander meer te spotten zonder gebleekte tanden. “Met name bij twintigers en dertigers is het populair, de verhouding tussen mannen en vrouwen is vrijwel gelijk.” Toch kleven er volgens Sandra ook heel wat misverstanden aan het bleken van tanden. “We krijgen veel vragen over de risico’s. Zo zijn mensen soms bang dat het slecht is voor het gebit of vragen ze zich af of het tandvlees niet verbrandt door de lamp. Mensen zijn ook al gauw bang dat het een gebit á la Gerard Joling of Dave Roelvink wordt.”

“We brengen gel aan op je tanden en zetten er twintig minuten lang een lamp op.”

Tekst gaat verder onder foto’s.

Foto|indebuurt
Foto|indebuurt
Foto|indebuurt
Foto|indebuurt
Foto|indebuurt

Niet voor iedereen

Die twijfelaars kan ze direct geruststellen. “Een Gerard Joling smile ga je hier niet krijgen, veel bekende Nederlanders hebben facings (porseleinen ‘schildje’) laten plaatsen. Dat is een meer drastische ingreep. Wij werken alleen met veilige middelen en materialen. Ook gaat er altijd een intakegesprek aan een behandeling vooraf. Hier gaan we onder andere in op je consumptiegebruik: rook je of drink je bijvoorbeeld?” Ze laat niet iedereen zomaar plaatsnemen in een stoel. “Wanneer je een kunsttand, een kroon of flurose hebt (verkleuringen op het tandglazuur), dan kan de behandeling helaas niet doorgaan.”

“Je zit in een massagestoel en kunt Netflix kijken.”

Tijdens de kortste behandeling ben je bij Sandra een uur onder de pannen. “We brengen een non-peroxide bleekgel aan op je tanden en zetten de ledlamp twintig minuten op je gebit. Dit herhalen we drie keer.” Ze proberen het je intussen zo comfortabel mogelijk te maken. “Je zit in een massagestoel en kunt Netflix kijken.” Heb je wel wat langer de tijd? Dan kun je met de langste (en duurste) behandeling zeven keer twintig minuten blijven zitten. De ‘Duo Hollywood Smile’ behandeling belooft je tanden voor het duotarief van 169,95 euro tot 15 tinten lichter te maken. “Je gebit wordt door het bleken nooit witter dan het van nature zou zijn. In veel gevallen is het na het half jaar weer tijd om de kleur weer bij te werken.”

Wit gebit voor Willem-Alexander

Sandra komt zelf uit Zwolle, maar al gauw zag ze dat een tandenbleekstudio in haar thuisstad geen goed idee zou zijn. “Daar zitten er al een stuk of vijf”, legt ze uit. Ze is niet van plan enkel in Deventer te blijven bleken. “Binnen nu en vijf jaar hoop ik ook in andere steden neer te strijken met De Tandenbleker.” Ze durft nog wel hardop verder te dromen. Wie ze graag nog in haar stoel zou willen zien? “Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik zou koning Willem-Alexander best aan een witter gebit willen helpen.” Eerst kunnen ‘gewone’ klanten de hele maand september met korting een witte glimlach komen halen:

* O P E N I N G S A C T I E * Lieve volgers, om onze opening te vieren hebben wij een te gekke openingsactie ! Zien…

Posted by De Tandenbleker Deventer on Friday, 14 August 2020

 

brand

Weekendoverzicht: dit heb je misschien gemist afgelopen dagen

Geen beeldscherm gezien afgelopen weekend? Dan heb je dit misschien gemist. De weekendnieuwtjes op e...
Parentshouse

Mooi nieuws: het eerste Parentshouse van Deventer is gevonden en hier staat ‘ie

Het eerste Parentshouse van Deventer opent haar deuren. Per 1 oktober kunnen ouders in een scheiding...
Baard

Dag van de baard! 5 x schitterende baarden

Iedere eerste zaterdag van september is het de dag van de baard. Jaarlijks wordt hier het mannelijke...
Aupingfabriek

Wil je zien! Binnenkijken bij de voormalige Aupingfabriek

Ben jij ook altijd benieuwd hoe een verlaten pand er nu eigenlijk van binnen uitziet? Fotograaf CJ L...
  • Wil jij een 'Nieuw in Deventer' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Deventer.

adv.