Nieuw! Speciaal voor alle fitness goeroes is er nu Okki’s Fitshop

Door Simone Groot Lipman 4 juli 2018

Dierenspeciaalzaak Pets & Co is al een tijdje dicht in De Proosdijpassage. Hierdoor is de oude winkelruimte leeg komen te staan. Gelukkig is de ruimte al vrij snel weer opgevuld. Eigenaar Oktay Develi (41) heeft deze week zijn deuren geopend van Okki’s Fitshop.

Okki’s Fitshop is absoluut geen mannenwinkel, er is namelijk een een vrouwenlijn. Met eiwitshakes, detox tabletten (voor afvallen) en sportkleding. Het zijn geen wondermiddelen, maar hulpmiddelen om zelf in de benen te komen en sport te vergemakkelijken. Van reepjes tot drankjes. In de winkel vind je B-merken, maar ook topmerken als BSN en MP.

okkis-fitshop
Vrouwenlijn. Foto | indebuurt Deventer

De wereld van supplementen

Vijftien jaar geleden is Oktay in de wereld beland van fitness supplementen. ”Ik probeerde van alles. Een grammetje hier en een grammetje daar. Ik voetbalde jarenlang bij IJsselstreek en deed fitness erbij. Met een aantal jongens van de sportschool reden we dan naar Body & Fit shop in Zwolle om de auto ‘vol te laden’. Dit smaakte naar meer, maar een onderneming starten, durfde ik toen nog niet. Tja, typisch Nederlands, maar ik had een vaste baan. Toen het bedrijf failliet ging – waar ik 20 jaar heb gewerkt – werd de keuze voor mij gemaakt. Na twee jaar genoten te hebben van mijn vrijheid, kwam dit pand op mijn pad. Het is echt een jongensdroom die uitkomt.”

okkis-fitshop
Foto | indebuurt Deventer

Taboe

Er zijn in Deventer 14 sportscholen, met daarnaast nog crossfit en bootcamp. ”Deventer is wel een sportstad. Er rust alleen nog een klein beetje taboe op supplementen. Het is niks illegaals, het is een natuurproduct. Het gaat om voeding van je spieren en herstel van je lichaam.”

okkis-fitshop
Foto | indebuurt Deventer

Eerste fitshop

Het is de eerste fitshop in Deventer en omstreken, ook in Apeldoorn en Zutphen kennen ze niet zo’n winkel. En het smaakt nu al naar meer. ”Als het echt loopt, dan is het leuk als hier een fitnessgoeroe in de winkel staat om te verkopen. Het liefst zie ik graag een magazijn erbij en dan werk ik verder achter de schermen.”


Meer over Okki’s Fitshop ontdekken?

Okki’s Fitshop sportwinkels

Nu open11:00 - 18:00

Proosdijpassage 34, Deventer

Bekijk meer:sportwinkels
  • Wil jij een 'Nieuw in Deventer' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Deventer.

adv.