Nieuw! Pop-up café op het Vogeleiland

Door Simone Groot Lipman 26 januari 2019

Het paviljoen op het Vogeleiland is sinds december dicht. Gelukkig kun je vanaf vandaag hier weer terecht voor een kopje koffie, thee of lunch. Een heus pop-up café. Het gezicht achter dit tijdelijke horecaconcept is de jonge ondernemer Luca Sommerdijk (21).

Na het afronden van haar theaterstudie heeft ze bijna twee jaar door Europa gereisd. Ze keerde eerder terug dan gepland om in haar eigen stad dit nieuwe avontuur te beginnen. Het komende half jaar is zij hier de ‘baas’.

Avonturier

Toen Luca op haar zeventiende ging backpacken in Engeland en Schotland met een vriendin, smaakte dit naar meer. Ze maakten een plan om langer te gaan reizen. Ze haalde haar rijbewijs, kocht een bus en vertrok. De mooiste plek? ”Ik heb een jaar in Griekenland op het eiland Samothraki gewoond. Hier hebben we gewerkt aan een ECO project. Ik heb zelf een compost toilet gebouwd, bomen geplant en een moestuin aangelegd.”

popup cafe vogeleiland
Foto | indebuurt Deventer

Eigen plek

Dat is ook de reden dat Luca zo bewust bezig is met milieu en afval. Dit wil ze ook doorzetten in haar concept. ”Ik wil zo min mogelijk afval creëren. Groenafval kan weer naar de dieren. Geen wegwerpbloemen op tafel, maar planten. En geen losse suikerzakjes, melk cupjes en koekjes in verpakkingen.” Ze heeft horeca ervaring opgedaan bij DAVO en op reis. ”Ik vind het interessant hoe je iets nieuws opzet. Nieuwsgierig naar hoe het werkt en maak er gewoon mijn eigen plek van!”

popup cafe vogeleiland
Foto | indebuurt Deventer

Hotspot

Luca kwam vroeger als kind graag naar het Vogeleiland. ”Het was een soort mini dierentuin met biggetjes, apen en stokstaartjes. Het is jammer dat het nu een beetje aan het verloederen is. Op mijn reis kwam ik ook graag in de natuur, in plaats van de stad. Dus dit is de ideale combi, een plek in de natuur, maar middenin het centrum!”

Wisselend menu

Naast wat schilderwerk, zijn er banken geplaatst en komt er nieuw vogelbehang. Het menu wisselt continu, volledig vegetarisch. ”Maaike Diks kookt met producten van het seizoen en uit de streek. Ik wil laten zien dat je super veel lekkere dingen kunt eten zonder vlees. Elk weekend staan er twee huisgemaakte soepen op de kaart. Het Volkshuis maakt onze taarten en koekjes. Verder vind je hier eerlijke koffie, Davo op de tap en zelfgemaakte ice tea en sappen in plaats van cola en sinas.

popup cafe vogeleiland
Foto | indebuurt Deventer

Pop-up café

Haar doel? ”Ik wil een leuke, gezellige en knusse plek creëren in de natuur dichtbij de stad. Een plek waar mensen met elkaar in contact kunnen komen, je telefoon blijft dus in je broekzak (een telefoonvrije zone) zodat je écht kan genieten van de natuur en de mensen om je heen.”

Tot en met eind februari is het pop-up café op zaterdag en zondag tussen 9 en 17 uur geopend. Vanaf maart zijn ze van donderdag tot en met zondag (9 tot 17 uur) open. 


Meer over Pop-up café Vogeleiland ontdekken?

Pop-up café Vogeleiland cafés

Nu open09:00 - 17:00

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Stationsstraat 2, Deventer

Bekijk meer:cafés
  • Wil jij een 'Nieuw in Deventer' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Deventer.

adv.