Nieuw op het Grote Kerkhof: ontbijt- en lunchzaak ’t Lokaal

Door Simone Groot Lipman 20 maart 2019

In het pand van de Latijnse School, vind je nu ook ’t Lokaal. Deze hippe ontbijt- en lunchzaak is onderdeel van het Hotel in het huis van Deventer. Verwacht healthy bowls, Italiaanse tosti’s, heerlijke broodjes en heel veel taart. We namen een kijkje!

Het is een concept van eigenaar Rogier Zuiderveld, een echte man uit de horeca. Hij komt oorspronkelijk uit Friesland, volgde de hotelschool en belandde daarna voor zijn werk in Frankrijk. Hij heeft hier acht jaar lang een restaurant met kamers gerund. Hier leerde hij zijn vrouw Debby kennen. Ze besloten terug te keren naar Nederland. ”Deventer lag centraal op de kaart, maar we kenden helemaal niemand hier. Inmiddels wonen we hier alweer tien jaar en heb ik continue de pandjes in de gaten gehouden. Het kriebelde om zelf weer iets op te starten. Rob & Andrea belden mij op en zo geschiedde.”

t Lokaal
Foto | indebuurt Deventer

’t Lokaal

Veel details uit het hotel komen nu weer terug in het ontbijt- en lunchrestaurant. ”Het behang bij de bar, maar ook de kleur op de muur. Zo krijg je één uitstraling.” Hoewel het een plek is voor de hotelgasten, is iedereen hier natuurlijk welkom. ”Ontbijten buiten de deur gaat een enorme trend worden in de horeca. Zo kunnen we ook ontbijtsessies hier houden met bedrijven in de kelder waarbij wij de catering kunnen verzorgen. Productief en lekker!”

Huiselijk

Je kunt hier terecht voor een broodje, salade of een lekkere koffie met taart. Ze serveren biologisch waar mogelijk. ”Al het brood komt van bakkerij Bökkers Mölle uit Olst, de vleeswaren van de biologische slager de Groene Weg en de koffie van Fleur de Café. Per seizoen wisselt de kaart en we gaan straks een broodje van de dag introduceren. Zo blijven we de vaste gasten ook verrassen. Ik wil hier een IKEA gevoel neerzetten, dat klinkt misschien truttig, maar ik bedoel dat het huiselijk moet zijn en dat iedereen welkom is voor welke prijsklasse dan ook. Zo kun je hier met je laptop werken, met je gezin wat lunchen, borrelen met vrienden of theeleuten met vriendinnen.”

t Lokaal
Foto | indebuurt Deventer

Hip & fris

Rogier heeft zes weken lang moeten klussen, het eindresultaat mag er wezen. Het restaurant heeft een eigentijds interieur met stoere materialen. De naam is een verwijzing naar het schoollokaal van vroeger, vandaar ook de schoolstoelen. ’t Lokaal biedt ruimte aan zo’n 40 mensen. We spieken op de kaart, waar we pancakes, avocado toast, maar ook heerlijke bowls zien staan. ”Bowls zijn super hip en healthy, dus deze moesten absoluut op het menu staan. Ik ben niet vega of vegan, maar wil ook deze opties hier bieden. Maar je kunt ook hier gewoon super ongezond eten, met veel slagroom. Zo bieden we elke dag vier soorten taart aan, die we allemaal zelf bakken, net als de koeken. Koffie, brood, maar ook stukjes taart kun je to go meenemen.”

Nog even verder gluren? Bekijk hier nog meer foto’s:

Foto's | indebuurt Deventer

Meer over ’t Lokaal ontdekken?

’t Lokaal lunch

Nu gesloten08:00 - 17:00

Grote Kerkhof 6, Deventer

Bekijk meer:lunch
  • Wil jij een 'Nieuw in Deventer' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Deventer.

adv.