Nieuw in Deventer: Restaurant Recht op de Brink

Door Simone Groot Lipman 7 januari 2019

We hebben een nieuw restaurant in Deventer! Helaas heeft De Dame van Deventer de deuren alweer gesloten. Sinds kort kunnen Deventenaren bij Restaurant Recht op de Brink terecht voor onder meer lunch, borrelhapjes en diner. Wij spraken met eigenaar Henk-Jan Velvis.

Er staat niet voor niks Nr. 2 op de ruiten van de zaak, want Henk-Jan heeft al drie jaar een vestiging in Apeldoorn. Henk-Jan: ”Dit plein bruist en heeft een enorme dag horeca potentie. Dat is ook het verschil met Apeldoorn, die alleen op de avond gericht is.” Het restaurant biedt klassieke gerechten met een moderne slag. We spieken op de menukaart. Hier kun je terecht voor zalm uit de pan, gefrituurde champignons, steak tartare of hun specialiteit de biefstuk. Maar hier staan dus ook een hamburger, saté en uitsmijter op de kaart.

Muzikaliteit

Henk-Jan is muzikant van beroep, maar is de horeca ingerold. ”Ik heb nooit een keuze gemaakt, het was iedere keer weer muziek of horeca. In Apeldoorn heb ik het voor het eerst gecombineerd. Hier zit ik regelmatig achter mijn piano te spelen tijdens het diner.” Of de piano ook in Deventer komt, is nog even de vraag.

Restaurant Recht
Foto | indebuurt Deventer

Pure passie

Recht uit ’t hart geeft de passie weer. ”We bieden goede service en puur en smaakvol eten. Ik wil niet zo zeer een keten worden met mijn restaurant, maar ik ben wel een ondernemer. Het begon na drie jaar te kriebelen en als je de Brink ziet, dan gaat je hart open. Deventer heeft veel verrassende elementen en er wonen hier markante mensen. Apeldoorn is mijn kindje. Als Deventer mij net zo omarmt als in Apeldoorn, gaat het helemaal goed komen.”

In het restaurant is er plek voor 30 man. Het interieur wordt nog gewijzigd in een kleinere setting met ronde tafels. In het voorjaar wordt het terras aangepakt. En het leuke is: ter kennismaking heeft restaurant Recht een leuke openingsactie. Drie gangen à la carte voor slechts €27,50. (Alleen geldig in de maanden januari en februari 2019).

Restaurant Recht restaurants en horeca

Nu gesloten11:30 - 23:00

Brink 22a, Deventer

Bekijk meer:restaurants en horeca
  • Wil jij een 'Nieuw in Deventer' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Deventer.

adv.