Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuw in de Kleine Overstraat: Lunchroom Bij Yo

Door Sophie Wassink 2 mei 2019

Na de Noorman en de Brunchzaak opent Yolande Verboom (45) haar lunchzaak Bij Yo in het pand aan de Kleine Overstraat nummer 41. Vanaf donderdag 2 mei kun je hier dagelijks terecht voor een goede kop koffie en een lekkere lunch. Yo is er klaar voor en wij namen alvast een kijkje.  

Een nieuwe naam op het raam, bebloemd behang aan de muren en een nieuw gezicht achter de bar. Het is zo’n klein, knus zaakje, wij zijn blij dat er weer een ondernemer is die het pand vult met een nieuw concept. Yolande creëert met haar lunchzaak weer een stukje gezelligheid in de straat.

Bij Yo
Bij Yo. Foto | indebuurt Deventer

Droom

Ze woont in Apeldoorn, heeft twintig jaar in de hotellerie gewerkt en vervult nu haar droom: een eigen zaak. “Ik denk dat het voor iedereen die in de horeca werkt een droom is om ooit een eigen zaak te runnen.” Yolande had het pandje aan de Kleine Overstraat al langer op het oog en was er als de kippen bij toen Jordy en Mandy begin dit jaar de deuren van de Brunchzaak sloten. “Ik las op indebuurt dat ze na vijf maanden besloten om te stoppen. Ik heb direct gebeld en binnen een paar dagen was de overname geregeld.”

Lokale producten

Yolande heeft de zaak inclusief het interieur overgenomen. Al heeft ze het wel nóg gezelliger gemaakt. Bij Yo is een knusse lunchroom waar je terecht kunt voor een goede kop koffie en een lekkere lunch. “Ik schenk Manetti koffie en haal biologisch brood bij de bakker in Zutphen. Verwacht goede en simpele lunchgerechten. Ik ga zelf in de keuken staan, dat is nieuw voor mij, ontzettend spannend maar ik heb er heel veel zin in!”

Bij Yo. Foto | indebuurt Deventer
Foto | indebuurt Deventer

Cultuursnuivers

Donderdag 2 mei opent ze voor het eerst haar deuren. Yolande hoopt dat de toeristen en de Deventenaren haar weten te vinden. Ik mik op de cultuursnuivers. Ik mik op de mensen die de drukke Brink willen ontvluchten en voor een stukje extra sfeer kiezen. Ik heb plek voor zo’n twintig man en wist je dat ik ook een vide heb waar je heel rustig kunt gaan zitten werken?

Bij Yo is dagelijks (behalve op maandag) geopend van 10.00 tot 17.30 uur.

  • Wil jij een 'Nieuw in Deventer' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Deventer.

adv.