Deventer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Meadow op Het Deventer Stadsstrand is eindelijk open! Zo ziet het eruit

Door Sophie Wassink 4 april 2019

We hebben er lang op moeten wachten maar het is zo ver: Het horecapaviljoen Meadow op Het Deventer Stadsstrand aan ‘de overkant’ van de IJssel is open. We pakten onze teenslippers uit de kast, wandelden de Wilhelminabrug over en namen een kijkje.

Daar staat ie hoor. Aan de voet van de Wilhelminabrug: Een pop-up strandpaviljoen gebouwd van gele zeecontainers en tweedehands bouwmaterialen. Nieuwsgierige Deventenaren nemen een kijkje, drinken koffie en genieten van het uitzicht op de rivier. Het is er gezellig, knus en warm. Het enige wat we nog missen is een echt strand maar de stadsweide voldoet voor nu ook prima.

Meadow

Meadow, de naam verwijst naar de functie van deze plek: stadsweideis stilletjes open gegaan, drie dagen eerder dan gepland. “Gasten stonden nieuwsgierig door de ramen te loeren dus we dachten: Ach we gooien de boel gewoon alvast open!” zegt initiatiefnemer Evelien Janssen enthousiast.  “Alles is nieuw, tot de riolering aan toe. We gebruiken deze dagen om er goed in te komen. We verwachten namelijk topdrukte aankomend weekend,” voegt partner in crime Koos Janssen toe.

Stadsstrand Deventer
Foto | indebuurt Deventer

Zonder poespas

Dit weekend vindt de officiële opening plaats maar verwacht geen groot spektakel. Het horecapaviljoen is gewoon open van 09.00 tot 21.00 uur. Hier kun je dit weekend en de hele zomer terecht voor ontbijt, lunch, diner en borrel. Denk aan goede koffie en goede wijnen, verantwoord eten met een Arabische twist en een hangover ontbijt op de zondag! Grote feestjes of hip gedoe staan niet op de planning. Meadow is een plek zonder poespas. “Een plek waar je kunt genieten van de rivier, waar je op je teenslippers of werkschoenen welkom bent en waar de kids buiten kunnen spelen,” zegt Koos. “We zijn geen Piknik, ook geen Davo of Welle terras. We zijn Meadow, ongedwongen, anders dan de rest. We gaan ’s avonds niet tot heel laat open, uit respect voor de omgeving.”

Stadsstrand Deventer
Foto | indebuurt Deventer

Tot en met oktober

Het paviljoen is iedere dag geopend, behalve op maandag. Doordeweeks van 09.30 tot 19.00 uur, in het weekend (vrijdag, zaterdag, zondag) van 09.00 tot 21.00 uur. Eind oktober moet de boel weer volledig worden ingepakt maar daar denken we nog niet aan. Voor nu gaan we de zomer vieren op deze mooie plek. En dat echte strand, komt er als het aan Koos ligt zo snel mogelijk: “De zakken zand staan klaar, we wachten op groen licht van de gemeente.”


Meer over Meadow – Deventer Stadsstrand ontdekken?

Meadow – Deventer Stadsstrand strandtenten

Geopend09:30 - 19:00

Bolwerksweg 11, Deventer

Bekijk meer:strandtenten
  • Wil jij een 'Nieuw in Deventer' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Deventer.

adv.